Schoolarrangement Drenthe

 

Bent u op zoek naar een groepsaccommodatie voor een schoolreis of een werkweek in Nederland? Wij hebben iets leuks voor u samengesteld op de prachtige Hondsrug van Drenthe. Een combinatie van natuur, vele outdooractiviteiten, cultuur en steden rondom als Assen en Groningen. U verblijft in een groepsaccommodatie met slaapmogelijkheden tot 80 personen. Geniet van veelzijdig Drenthe!

3-daagse busreis Drenthe, vanaf slechts € 139 pp!

Inclusief:

 • Busreis
 • Groepsaccommodatie op basis van logies*
 • 1 dagactiviteit per dag

U heeft de keuze uit de volgende activiteiten:

 • Survival
 • Outdoor Cooking Challenge
 • Westerbork
 • Steptocht naar de Hunebedden
 • Mountainbike clinic
 • Stadstour Groningen
 • Groninger Museum
 • Wildlands Emmen
 • Drenths Museum
 • Kano Sunset exursie
 • Expeditie in het duister
 • GPS Speurtocht

*Er zijn ook catering mogelijkheden in de accommodatie. En natuurlijk kunt u de dagen uitbreiden met excursies en/of uw eigen programma. Wilt u langer verblijven? Ook dat is geen probleem.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Impressies

Excursie voorbeelden

Hier vindt u een greep uit de excursies welke er mogelijk zijn zijn Drenthe.

Outdoor cooking challenge

Spel,  plezier én je eigen eten maken? Het kan helemaal samen! Elk team verzamelt de ingrediënten door actieve samenwerkingsopdrachten uit te voeren, zoals een Bamboetoren bouwen, GPS-opdracht en teambuildingsopdrachten. Alle teams bereiden hun eigen pan soep op een gezamenlijke plek. Wie wint de Soep Challenge trofee? Na afloop gaat een jury beoordelen welk team de lekkerste soep heeft gemaakt.

Kano sunset

De avond valt, de zon gaat onder en jullie bevinden je in een kano op de rivier. Een excursie waar uw leerlingen stil van zullen worden. Geniet van de mooie natuur die Drenthe te bieden heeft, bij deze prachtige excursie.

Steptocht Hunebedden

Fun combineren met educatie? Kies dan voor deze excursie! Op de step gaan jullie naar de Hunebedden. Deze prehistorische grafkamers zijn een must voor uw leerlingen om bezocht te hebben!

Westerbork

Kamp Westerbork zal indruk maken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit een doorgangskamp. Hedendaags wordt hier herinnerd wat er in die tijd zich hier afspeelde. Zeker een plek welke niet overgeslagen mag worden als u uw leerlingen iets wilt bijbrengen over onder andere de jodenvervolging.

Survival

De Breeland Survival in Drenthe is een ideaal uitje voor jong en oud! Een uitdaging waarbij u zeker niet bang moet zijn voor natte voeten. Tijdens deze survival zijn er diverse wateroversteken zoals de touwbrug, een vlotoversteek en de slingerpiramide. Een kanotocht op rivier de Hunze is een vast onderdeel van dit avontuur.


Groepsaccommodaties Drenthe

Wij bieden 2 verschillende type groepsaccommodaties aan in Drenthe, op recreatie Breeland. Beiden liggen op hetzelfde terrein, waardoor u eventueel ook 2 huizen af kunt huren waardoor u maximaal 80 personen kwijt kunt. Er zijn tevens vele outdooractiviteiten direct bij ons te boeken. U kunt verblijven op basis van zelfverzorging, maar ook gebruik maken van catering.

Groepsaccommodatie Type 't Achterom

Type ' t Achterom biedt plaats tot 55 personen. Deze 4 sterren accommodatie heeft een omsloten terras met een gezellige overdekte grillplaats met barbecue en tuinhaard, een zandbak, speeltoestellen,  tafeltennis en een basketbalpleintje. Er is een eigen sportveld met volleybalnet en doelen. Naast de groepsaccommodatie is een grote parkeerplaats. De grote recreatieruimte met een gezellige bar, aparte zithoeken en stamtafel biedt alle ruimte voor een geslaagd verblijf. Groepsaccommodatie ’t Achterom heeft een professioneel ingerichte keuken voor zelfverzorging.

 

 

Groepsaccommodatie Type 't Voorhuis

Deze sfeervolle 4 sterren groepsaccommodatie biedt groepen tot maximaal 25 personen een gezellig verblijf met veel comfort, ruimte en privacy. Dankzij de authentieke boerderijsfeer zult u zich snel thuis voelen. Vanuit de woonkamer met open haard en aangebouwde serre heeft u een prachtig uitzicht over de Hunzevallei.  Een eigen omsloten terras met veel klim- en speeltoestellen en een eigen sportveld bieden u en uw kinderen volop de ruimte.