Groepsreis naar Valencia

Groot, maar niet té groot, traditioneel Spanje, maar tevens modern en futuristisch. Zo is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, misschien wel het best te typeren. Deze prachtige stad aan de Middellandse Zee heeft de laatste 10 jaar een enorme metamorfose ondergaan. U vindt er nog steeds het authentieke Spanje van weleer, maar de echte publiekstrekkers zijn splinternieuw en hypermodern.

El Carmen

De populairste wijk van Valencia is El Carmen, in het historische centrum. In de smalle straten en aan de kleine pleinen barst het van de (tapas)restaurants en knusse cafés. Hier vindt u ook het mooiste plein van de stad, het Plaza de la Virgen. El Carmen heeft tal van bezienswaardigheden zoals de kathedraal die uit drie verschillende bouwstijlen is opgetrokken en de traditionele markt van Plaza Redonda, met keramiek en kant.

Architectuur en Fallas

Verbazen zult u zich in het Turia Park. Hier ontwierp de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, het futuristische ‘La Ciudad de las Artes y las Ciencias’ (Stad van de Kunsten en Wetenschappen). Een ander modern megaproject is de Jachthaven die werkelijk uit de grond werd gestampt voor de America’s Cup, de wereldberoemde zeezeilrace. En hebt u na al dat moois nog zin in een groots feest? Bezoek Valencia dan in maart en neem deel aan de Fallas. Een bizar feest, maar wel een feest om nooit meer te vergeten, net zoals u de groepsreis Valencia nooit meer zult vergeten.

Impressies

Excursies Valencia

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.  

Gastronomische stadswandeling

Gastronomische stadswandeling

Op zoek naar cultuur en gastronomie tijdens uw bedrijfsuitje naar Valencia? Dan is deze wandeling iets voor u! Tijdens een stadswandeling door het historische centrum van Valencia ziet en hoort u veel over deze stad. Onderweg wordt in een traditionele horchateria een verfrissend lokaal drankje, gemaakt van aardamandel, geserveerd. Vervolgens bezoekt u samen de centrale markt. Hier vindt u vele lekkernijen als Spaanse ham, kaas, wijn en olijven. De gids vertelt over deze producten, terwijl u ze proeft. De wandeling kan eventueel eindigen bij een pintxosbar in het centrum waar u gezamenlijk geniet van diverse pintxos (kleine belegde broodjes).

Bezoek wijngebied Requena incl. wijnproeverij

Bezoek wijngebied Requena incl. wijnproeverij

Op ca. 65 km ten westen van Valencia ligt Requena. Een wijngebied met een eeuwenoude traditie van wijnbereiding. Tevens is dit het centrum van de wijnen met de herkomstbenaming Utiel-Requena. Tijdens deze tour gaat u per touringcar naar Requena. Hier krijgt u een rondleiding door het historische centrum en bezoekt u de grotten, die onder het stadje liggen. Tevens is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een bodega waar u de wijnen proeft. U kunt ervoor kiezen om af te sluiten met een gezamenlijke lunch.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap) is een geweldig cultureel wetenschappelijk complex in Valencia. Een modern gebouw, gelegen in de droge rivierbedding van de omgelegde rivier de Turia. De ontwerper van deze gebouwen is de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en zijn een voorbeeld van moderne architectuur. U zult uw ogen uitkijken. 

Accommodaties Valencia

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie. 

4* Husa Reina Victoria

4* Husa Reina Victoria

Hotel Husa Reina Victoria is centraal gelegen in het centrum van Valencia. Vlakbij vindt u o.a. Plaza del Ayuntamiento en station Estació del Nord. Het hotel beschikt o.a. over een bar en restaurant waar diverse traditioneel Valenciaanse gerechten worden geserveerd.

3* Hotel NH Ciudad De Valencia

3* Hotel NH Ciudad De Valencia

Comfortabel hotel dat in het winkeldistrict van de zeehaven ligt, vlakbij Ciudad de las Artes y las Ciencias (museum voor kunst en wetenschap). De kamers beschikken over o.a. tv, telefoon, minibar en badkamer. In het hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. Op ca. 300 m. afstand is een metrohalte.

Ibis Valencia Aeropuerto

Ibis Valencia Aeropuerto

Ibis Valencia Aeropuerto ligt, zoals de naam al gezegd, naast de luchthaven van Valencia. De inrichting is eenvoudig en praktisch. De kamers beschikken over een badkamer, tv, airco en wifi. Genieten van regionale gerechten kunt u in het restaurant. Dichtstbijzijnde metrostation vindt u op ca. 350 m. afstand.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elk bedrijfsuitje vinden wij de voordeligste vlucht.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen