Zakelijke groepsreizen: dit zijn de mogelijkheden

19-07-2018 16:54
Zakelijke groepsreizen: dit zijn de mogelijkheden

U wilt een groepsreis organiseren voor uw personeelsleden, relaties of kennissen. Een memorabele reis waar jullie nog lang over na kunnen praten. De bestemming weet u nog niet, al zijn er al wel een paar ideeën. Maar waar zoekt u eigenlijk naar? Een groepsreis, bedrijfsreis, teamuitje, incentive of toch maar een leuk personeelsuitje? Om de verschillen voor eens en voor altijd duidelijk te maken, hebben wij ze voor u op een rijtje gezet!

Personeelsreis
Een personeelsreis is een meerdaagse reis in het binnen- of buitenland. Denk hierbij aan een reis die in het teken staat van teambuilding, elkaar beter leren kennen of gewoon voor de fun! Samen op reis zorgt niet alleen voor een betere samenwerking, het bevordert ook de motivatie van het personeel en de loyaliteit aan het bedrijf. Zo zijn er actieve personeelsreizen waarbij de focus ligt op samenwerken, of een personeelsreis waarbij iedereen tot rust komt. Denk hierbij aan een actieve personeelsreis naar de Ardennen, of juist een ontspannen personeelsreis naar Valencia.  Daarnaast hoeft een personeelsreis niet alleen ‘leuk’ te zijn, maar kan deze zeker ook leerzaam zijn.

Incentive reis
U heeft de term incentive vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat is een incentive? Een incentive is een beloning, iets wat zich voordoet zodra een bepaalde – zakelijke - doelstelling is behaald. Officieel betekent een incentive een ‘incidentele korte actie stimulator’. Het staat daarom los van een bonusregeling en is iets wat kan worden gezien als een extraatje. Deze beloning kan zich in verschillende manieren uiten, waaronder een incentivereis. U neemt uw personeel mee op een incentivereis omdat u het personeel wilt bedanken voor de inzet of wilt prikkelen en motiveren om een doelstelling te behalen. Dan is een onvergetelijke reis natuurlijk een hele bijzondere beloning!

Jubileumreis
Bestaat uw bedrijf 20 jaar? Tijd voor een feestje! Tijdens een jubileumreis viert u samen met uw personeel het bestaan van uw bedrijf. Het maakt niet uit hoeveel jaar uw bedrijf bestaat, mijlpalen moeten gevierd worden. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige reis naar Ibiza of Lissabon, waar jullie heerlijk kunnen ontspannen. Tijdens de jubileumreis staat het bedrijf centraal. Successen worden gevierd, herinneringen worden naar boven gehaald en jullie kijken samen uit naar een prachtige toekomst. Een jubileumreis maken jullie niet zomaar, uitpakken mag!

Zakenreis
Een zakenreis, ook wel bekend als dienstreis, staat in het teken van het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten. Het bezoeken van een meerdaagse vakbeurs, meeting, een business event of een congres in het buitenland. Het begrip MICE, een term voor diverse bezoekmotieven, dekt in dit geval bijna de lading. MICE staat voor: Meetings (vergaderingen), Incentives (zoals hierboven omschreven), Conventions (congressen) en Exhibitions (beurzen). Wanneer alles tot in de puntjes moet worden geregeld is het vaak makkelijker om dit te laten doen door een externe partij. Zo focussen jullie je op de meeting en wij op het regelen van de reis. 

Nascholingsreis
Het kan zijn dat medewerkers eens in de zoveel tijd moeten worden bijgeschoold. Dit komt vaak voor in de medische sector. Er zijn diverse onderwerpen die tijdens deze nascholing worden besproken. Dit kan in het binnenland, maar ook in het buitenland worden georganiseerd. Wat dachten jullie van een reis naar Berlijn of Belfast? Nascholing in combinatie met een prachtige bestemming maakt het leren nét even wat leuker.

Wilt u één van de bovenstaande bedrijfsreizen organiseren maar weet u nog niet hoe? Neem dan contact op met Diogenes Reizen. Vraag gratis en vrijblijvend een reisvoorstel aan of bel ons via: 088-1030700.