Eco-Kamp Indonesië - een unieke virtuele schoolreis!

 

PAKKET 1 - BRONS

  • Prijs: Euro 99,- p.p. (min. deelname 25 personen)
  • Het basispakket: compact & leerzaam
  • Inclusief: projectbegeleiding door LooLa Eco Adventure Group, voorbereiding i.s.m. docent, educatieve handvatten voor de docent, webinars en online events, donatie goed doel m.a.w. bijdrage aan het realiseren van het ontwikkelingsproject: aanleg van stromend water, sanitair en een Safe Water Garden (moestuin).
  • Totale projectduur 12 uur - 3x een halve dag

INHOUD VAN HET PROJECTPROGRAMMA

Kennismaking & Introductie van het project
Webinar: Presentatie via Teams/Zoom door LooLa Eco Adventure over de impact die de leerlingen kunnen hebben op een duurzamere wereld, het project, de diverse onderdelen en de doelstellingen. Wat kunnen de leerlingen verwachten en wat word er van hen verwacht.

Module: ‘Safe Water Garden’ & ontmoeting met de Indonesische familie
a. Webinar: Wat is een Safe Water Garden. Hoe kunnen de leerlingen een rol spelen bij de globale uitrol van sanitaire en drinkwatervoorzieningen en waarom is dit zo belangrijk.
b. Online event: ‘live ontmoeting Zoom of Teams ontmoeting met het lokale Indonesische team van LooLa en hun visie op de belangrijkste wereld duurzaamheidsdoelen
c. Team activiteit: voorbereiding op ‘live’ gesprek met de Indonesische familie
d. Online event: ‘Live’ ontmoeting met de familie inclusief een rondleiding door hun huis en dorp.

Module: Uitvoering ontwikkelingsproject: de Safe Water Garden & stromend water
a. Webinar: Technische introductie, hoe werkt het sanitair-irrigatie systeem.
b. Online event: de bouw van het sanitair, de Safe Water Garden en de aanleg van stromend water en een drinkwatervoorziening (Nederlandse uitvinding). Samen met de familie worden de leerlingen wegwijs gemaakt in het gehele proces.
c. Team activiteit: maak video-content tijdens het proces en stel samen een kort rapport op waarom jullie efforts en de resultaten wereldwijd van belang kunnen zijn om op te pakken.

Module: Afronding van het ontwikkelingsproject en het bepalen van de succesparameters
a. Webinar: Achtergrond over het leven van de Indonesische familie; het Indonesische dieet, voedselveiligheid. Waarom koos de familie voor bepaalde gewassen in hun Safe Water Garden.
b. Online event: Het ‘live’ voltooien van de Safe Water Garden; de gekozen gewassen planten
c. Team activiteit: gezamenlijk bepalen welke impact we verwachten en plannen van follow-up afspraak om het succes ‘live’ te meten.

Module: Feedback & inspirerend Social Media Verslag van het project.
a. Teamactiviteit: Samen met je groepje ontwikkel je, voorafgaand aan het project, een social media strategie/plan voor een verslag van de hele ervaring. Doelstelling is om een geweldige social media campagne te voeren om andere te inspireren!
b. Gedurende het gehele proces maak je een video en foto logbook van zowel de groepsactiviteiten op school als opnames van de ‘live’ activiteiten. Doelstelling is om met jouw groepje gedurende het project een geweldige social media campagne te voeren om anderen te inspireren! De samenvatting en verzameling hiervan is het eindproduct!
c. Online presentaties: De diverse groepjes presenteren hun feedback, key learnings en een overzicht van hun social media verslag.

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.