Eco-Kamp Indonesië - een unieke virtuele schoolreis!

 

PAKKET 3 - GOUD

  • Prijs: Euro 169,- p.p. (min. deelname 25 personen)
  • De complete ervaring. Het Zilver-pakket aangevuld met een module over het Plastic-probleem, Safe Water Bricks & online kookles van de locals.
  • Inclusief: projectbegeleiding door LooLa Eco Adventure Group, voorbereiding i.s.m. docent, educatieve handvatten voor de docent, webinars en online events, donatie goed doel m.a.w. bijdrage aan het realiseren van het ontwikkelingsproject: aanleg van stromend water, sanitair en een Safe Water Garden (moestuin).
  • Totale projectduur 20 uur - 5x een halve dag of 2x een hele dag en 1 halve dag

 

INHOUD VAN HET PROJECTPROGRAMMA

Kennismaking & Introductie van het project
Webinar: Presentatie via Teams/Zoom door LooLa Eco Adventure over de impact die de leerlingen kunnen hebben op een duurzamere wereld, het project, de diverse onderdelen en de doelstellingen. Wat kunnen de leerlingen verwachten en wat word er van hen verwacht.

Module: Self-discovery –Hoe sustainable leef jij?
a. Webinar: korte presentatie over duurzaamheid en je eigen impact op de wereld
b. Teamactiviteit: ontdek met je groepje hoe duurzaam je zelf bent, calculeer je eigen CO2 voetafdruk, ontdek wat deze beïnvloedt en welke persoonlijke acties je zou kunnen ondernemen.
c. Online presentaties: korte presentaties (5 min) van de uitkomsten per groepje.

Module: De Verenigde Naties: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling
a. Webinar: Introductie van de VN duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s): wat zijn het en hoe verbinden ze met de levens van de leerlingen.
b. Teamactiviteit: Ontdek met je groepje waarom de VN SDG’s belangrijk zijn, hoe ze relevant zijn voor zowel de wereld als het individu. Maak hier een korte presentatie over.
c. Online presentaties: korte presentaties (5 min) van de uitkomsten per groepje.

Module: ‘Safe Water Garden’ & ontmoeting met de Indonesische familie
a. Webinar: Wat is een Safe Water Garden. Hoe kunnen de leerlingen een rol spelen bij de globale uitrol van sanitaire voorzieningen en waarom is dit zo belangrijk.
b. Online event: ‘live ontmoeting Zoom of Teams ontmoeting met het lokale Indonesische team van LooLa en hun visie op de belangrijkste wereld duurzaamheidsdoelen
c. Team activiteit: voorbereiding op ‘live’ gesprek met de Indonesische familie
d. Online event: ‘Live’ ontmoeting met de familie inclusief een rondleiding door hun huis en dorp.

Module: Uitvoering ontwikkelingsproject: de Safe Water Garden & stromend water
a. Webinar: Technische introductie, hoe werkt het sanitair-irrigatie systeem.
b. Online event: de bouw van het sanitair, de Safe Water Garden en de aanleg van stromend water en een drinkwatervoorziening (Nederlandse uitvinding). Samen met de familie worden de leerlingen wegwijs gemaakt in het gehele proces.
c. Team activiteit: maak video-content tijdens het proces en stel samen een kort rapport op waarom jullie efforts en de resultaten wereldwijd van belang kunne zijn om op te pakken.

Module: Het plastic probleem vs. Safe Water Bricks, Meet the community & Kookles
a. Online event: Ga samen met de lokale familie op pad in het dorp; ontmoet de buren en zamel samen zwerfplastic in en leer hoe de lokale bevolking dit recycled in Safe Water Bricks, oftewel Eco-bakstenen.
b. Teamactiviteit: Zamel met jouw groepje plasticafval en produceer een “funky” kunstwerk van Safe Water Bricks.
c. Online event: Kookles. Maak zelf samen met de Indonesische dorpelingen de lekkerste sambal ter wereld klaar. Leer van hun, hands-on, hoe dat je dit moet maken!
c. Team activiteit: Bedenk met je eigen groepje een enquete in de lokale gemeenschap, waarbij je data kunt verzamelen die jullie interessant lijkt en die de lokale mensen ten goede kan komen. Bijvoorbeeld over het typische voedingspatroon daar, waarbij jullie nog tips hebben om een gezond diet in elkaar te draaien voor € 30 cent per persoon per dag (het locale budget).

Module: Afronding van het ontwikkelingsproject en het bepalen van de succesparameters
a. Webinar: Achtergrond over het leven van de Indonesische familie; het Indonesische dieet, voedselveiligheid. Waarom koos de familie voor bepaalde gewassen in hun Safe Water Garden.
b. Online event: Het ‘live’ voltooien van de Safe Water Garden; de gewassen planten
c. Team activiteit: gezamenlijk bepalen welke impact we verwachten en plannen van follow-up afspraak om het succes ‘live’ te meten.

Module: Feedback & inspirerend Social Media Verslag van het project
a. Teamactiviteit: Samen met je groepje ontwikkel je, voorafgaand aan het project, een social media strategie/plan voor een verslag van de hele ervaring. Doelstelling is om een geweldige social media campagne te voeren om andere te inspireren!
b. Gedurende het gehele proces maak je een video en foto logbook van zowel de groepsactiviteiten op school als opnames van de ‘live’ activiteiten. Doelstelling is om met jouw groepje gedurende het project een geweldige social media campagne te voeren om anderen te inspireren! De samenvatting en verzameling hiervan is het eindproduct!
c. Online presentaties: De diverse groepjes presenteren hun feedback, key learnings en een overzicht van hun social media verslag.

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.