Hengelo's Gemengd Koor

We kunnen op een heel geslaagd weekend terug kijken. Dit is mogelijk geworden mede door jullie bijdrage. Het weer was geweldig en ook aan de chauffeur zijn we dank verschuldigd.

Om precies 8.00 uur vertrokken we uit Hengelo richting Brugge. Rond half één reden we een zon overgoten Brugge binnen. In het centrum werden we afgezet voor de stadswandeling of paardentram rit onderleiding van een stadsgids. Mieke, die onze gids was bij de wandeling, liet ons op enthousiaste wijze kennis maken met haar prachtige stad. De vele bouw stijlen, de historie en de cultuur, wist ze met veel kennis en humor op ons over te brengen. Het verblijf in Velotel was alleen maar positief, goede kamers heerlijk buffet en smakelijk ontbijt.

Het hoogtepunt van dit weekend was een optreden in de Basiliek van het H.Bloed, waar we een Eucharistie viering opluisterden met onze zang. Voor een volle kerk openden we met het Alta Trinita, heel toepasselijk op deze Drievuldigheids zondag. Het was een heel goed begin, we voelden de mooie akoestiek, in deze prachtige ambiance.Tijdens de uitvoering van Missa Simplex van Piet Stalmeier, steeg het koor boven haar kunnen uit ! Onderleiding van dirigent/pianist Rob Mullink, werd zeer homogeen, zuiver, zeer oplettend voor wat de nuanceringen betreft en met een prachtige koorklank gezongen. Na de viering werd ons koor bedankt voor haar medewerking, dat met een warm applaus van de kerkgangers werd bekrachtigd. Onze gids bij de stadswandeling was ook onder de toehoorders. Haar commentaar was zeer lovend en durfde het een proffessioneel niveau te noemen. Ook Amerikanen en Engelsen onder ons gehoor, bedankten ons voor de prachtig uitgevoerde zang en complimenteerden ons met het enthousiasme wat ons koor uitstraalde, waardoor het erg fijn was, er naar te luisteren en te kijken.

De lunch bij Tom Pouce was ook gezellig en goed! Het laatste onderdeel, de boottocht over de Reijen viel erg in de smaak! We hebben een heel mooie indruk van de prachtige stad Brugge gekregen! We zijn blij voor Diogenes te hebben gekozen voor ons weekend! De tijden klopten allemaal, de accomodaties waren prima en het koor heeft het optreden als geweldig ervaren. Ook met de chauffeur hebben we fijn kunnen overleggen, voor wat op en afzet plaatsen betrof.

Namens ons koor, en de dirigent willen we jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking!