Koorreizen naar Duitsland

Duitsland is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest populaire bestemmingen van Nederlandse reizigers. Het veelzijdige Duitsland beschikt over veel prachtige historische steden, spectaculaire natuurgebieden en uitstekende faciliteiten om te sporten, fietsen of wandelen. Daarom hierbij onze top 5 must see’s in Duitsland.

1. Tempelhof
De deuren van luchthaven Tempelhof in Berlijn sloten in 2008 en is sindsdien een "leeg" gebouw met indrukwekkende afmetingen. Overal is de invloed van Hitler nog goed zichtbaar. U kunt o.a. de schuilkelders, de Amerikaanse sportafdeling met een complete basketbalhal, de Amerikaanse commandocentrale en de bunker die 12 meter onder de grond zit bezoeken.

2. Brandenburger Tor
De belangrijkste en best bewaard gebleven stadspoort van Berlijn. Vroegers was op diezelfde plek de stadsgrens van het centrum en wie door de poort wilde moest tol betalen. Tegenwoordig is de oude stadspoort hét symbool van de (herenigde) stad Berlijn.

3. Dom van Keulen
De Keulse kathedraal is bijna vanaf elk punt in Keulen te zien. De kathedraal wordt niet alleen gebruikt als oriëntatiepunt, maar is ook de trots van de Keulse bevolking. En niet onterecht, de kathedraal ontvangt dagelijks ca. 10.000 bezoekers. Voor buitenlandse koren is het mogelijk om te zingen in de kathedraal tijdens het middaggebed om 12:00 uur.

4. Sünner Keller & Biergarten
Het typisch Keulse bier: 'Sünner Kölsch" wordt in een authentieke brouwerij gebrouwen. Neem tijdens uw reis naar Keulen een kijkje in de oudste, producerende brouwerij van Keulen. De brouwerij heeft ook een restaurant in de onderliggende gewelven kelders. Hier wordt natuurlijk het eigen gebrouwde bier getapt!

5. Porta Nigra
Deze stadspoort, die in de middeleeuwen Porta Nigra (zwarte poort) werd genoemd vanwege zijn verweerde uiterlijk, dateert van de 3e eeuw. Het oudste Duitse verdedigingswerk is door zijn enorme afmetingen nog altijd imposant. In de 12e eeuw is de poort verbouwd tot de twee verdiepingen tellende kerk St. Simeon en bleef tot de 19e eeuw als godshuis in gebruik.

Het maakt dus niet uit welk reisdoel u heeft of in welk seizoen u wilt gaan, Duitsland heeft altijd wel iets te bieden!

 

Koorreis Trier

Trier spreekt tot de verbeelding. Het is niet alleen de oudste stad van Duitsland, met een schat aan Romeinse bezienswaardigheden en prachtige vakwerkgevels, maar ook de grootste stad van de Moezelvallei.

Koorreis Keulen

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Keulen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Koorreis Berlijn

Berlijn als bestemming voor een koorreis of orkestreis is populairder dan ooit. De hoofdstad van Duitsland bruist volop en combineert kunst en cultuur, historisch en modern met tal van imposante herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog. 

Koorreis Dresden

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een groepsreis op maat naar Dresden? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw concertreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Koorreis Leipzig

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Leipzig? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat.

Koorreis München

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar München? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat.