Koorreis naar Lille

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Lille? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Lille, bruisende stad op een eiland
Lille ligt in het uiterste noorden van Frankrijk, aan de grens met België. De stad ontstond in 1066 op een eilandje in de rivier de Deule en daar is de naam van afgeleid: l’ île, het eiland. De Nederlandse naam Rijsel heeft dezelfde betekenis. Het is namelijk een samentrekking van ter ijsel, wat ‘op het eiland’ betekent. Tegenwoordig is het een bruisende stad met tal van cafés en restaurantjes. Dit is te danken aan de 100.000 studenten die Lille rijk is. Er zijn in totaal vier universiteiten in de stad. De stad is daarnaast rijk aan oude maar ook heel moderne architectuur en beroemde musea.

Naast architectuur en geschiedenis heeft Lille ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in één van de authentieke cafés u goed smaken. Daarna kan er een lekkere Franse maaltijd genuttigd worden in een authentiek Frans restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Concertlocaties

Kathedraal Notre-Dame-de-la-Treille

Kathedraal Notre-Dame-de-la-Treille

De Kathedraal Notre-Dame-de-la-Treille is een neogotische kathedraal en staat in het historische centrum van Lille. Zowel koren als orkesten zijn welkom in de kathedraal om een mis op te luisteren of om een eigen concert te geven.

Excursies

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Stadswandeling oude stadskern

Stadswandeling oude stadskern

Onder leiding van een deskundige gids wandelt u tijdens uw koorreis of orkestreis door het oude stadscentrum van Lille. U wordt meegenomen terug in de tijd langs de monumenten en belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Palais Rihour, de Vieille Bourse en de Cathedral Notre-Dame de la Treille.

Lille Art Museum

Lille Art Museum

Dit museum van moderne kunst is gelegen op 7 km. vanaf het stadscentrum van Lille. LAM is een van de weinige musea in Europa die de verschillende kunststromen in de moderne kunst zo goed weet te combineren. Wilt u tijdens uw koorreis of orkestreis eens een ander museum bezoeken dan dat alle anderen toeristen doen? Breng dan een bezoek aan Het Lille Art Museum/LAM.

Accommodaties

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

2* Hotel Ibis Lille Centre Gares

2* Hotel Ibis Lille Centre Gares

Het mooie hotel Lille Centre Gares ligt op ca. 1 km van de oude binnenstad en op ca. 100 m. van treinstation Lille-Flandres. Het hotel beschikt over een restaurant.

3* Hotel Campanile Lille Nord

3* Hotel Campanile Lille Nord

Het driesterrenhotel Campanile Lille Nord ligt in het stadje Roncq, het ligt ca. 18 km van het centrum van Lille. Het hotel beschikt over een terras en een restaurant.

3* Hotel Holiday Inn Express Lille Centre

3* Hotel Holiday Inn Express Lille Centre

Gelegen in het hartje van Lille. Dichtbij het hotel vindt u winkelcentra en bezienswaardigheden als Musée des Beaux Arts, de Citadelle Vauban en de bekende Wazemmes markt. Dit hotel biedt u alle gemakken die u van een driesterrenhotel mag verwachten. Het hotel beschikt over een restaurant en bar.

3* Hotel Mercure Lille Centre Grand Place

3* Hotel Mercure Lille Centre Grand Place

Dit charmante hotel is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws gebouw in het centrum van Lille. Het hotel ligt op korte afstand  van La Grande Place. Mercure Lille Centre Grand Place combineert ouderwetse charme met hedendaags comfort. Het hotel beschikt over stijlvol en elegant ingerichte tweepersoonskamers voorzien van alle gemakken. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. een bar en 24 uurs receptie.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen