R.K. Jongerenkoor Reaching Hand

R.K.Jongerenkoor Reaching Hand uit Enkhuizen bestaat al sinds 1968. En in die ruim 45 jaar is er eigenlijk niet zo heel veel veranderd. De 55 leden repeteren iedere vrijdag, zingen maandelijks tijdens de mis, gaan elk jaar een weekendje met z’n allen op pad en maken eens in de 10 jaar een koorreis naar een bestemming ergens in Europa. Dit jaar was dat Disneyland Parijs. Georganiseerd door Diogenes Reizen.

Kim de Rooij, voorzitter van het koor en al meer dan 14 jaar lid, vertelt:  “Wat hebben we een geweldig weekend beleefd. Het was van de eerste tot en met de laatste minuut helemaal goed. We hadden in eerste instantie nog wel het idee om deze driedaagse reis zelf te organiseren, maar toen we Diogenes hadden gevonden op internet en we een reis- en prijsvoorstel hadden ontvangen waren we om.”

Op ontdekkingstocht door Montmartre
“We hadden ons budget, de reisduur en een aantal bestemmingen doorgegeven aan Diogenes Reizen. Die zijn daarmee gaan puzzelen en kwamen uit op Disneyland. Daar had ons kinderkoor ooit al eens opgetreden en het leek ons ook wel leuk. Zeker in combinatie met twee dagen Parijs. Het weekend begon met een bezoek aan kunstenaarswijk Montmartre. Na een voorspoedige busreis werden we daar door onze chauffeur afgezet en hadden we een paar uur de tijd om de wijk te verkennen. Zo bezochten we onder andere de Sacré-Coeur en bewonderden we de schilders op Place du Tertre.”

Feestvieren in de bar van de jeugdherberg
“Aan het eind van de middag werden we weer opgepikt en reden we naar Jeugdherberg D'Artagnan. Dat was precies wat we ervan gehoopt hadden. De kamers waren prima, we konden er goed eten en de eerste avond hebben we flink feestgevierd in de bar. Daar werd gezellige muziek gedraaid, er stonden pooltafels en voor de ‘kleintjes’ werd er een film gedraaid in het bioscoopzaaltje. De ligging was ook perfect, aan de rand van Parijs en toch lekker dicht bij Disneyland, waar we de volgende dag zouden optreden.”

Optreden in het Videopolis Theatervan Disneyland
“De dag van het optreden vertrokken we al vroeg naar Disneyland Parijs. We kwamen binnen via de  artiesteningang, waar we werden ontvangen door onze coördinator, die ons die dag begeleidde. Samen met haar gingen we naar het Videopolis Theater, waar we zouden optreden. Dat mag je trouwens niet zo maar. Al veel eerder hadden we een video moeten opsturen met een optreden van ons koor. Pas als ze je gezien en ‘goedgekeurd’ hebben, mag je komen optreden. Na een uitleg over wat we allemaal konden verwachten, gingen we nog even het park in, waarna we ons tegen de middag meldden voor de soundcheck. Alleen dat was al gaaf. Het licht en het geluid in Videopolis zijn heel professioneel. Net als de organisatie. Onze instrumenten en microfoons stonden al klaar volgens de door ons zelf aangeleverde plattegrond. We mochten optreden rond lunchtijd en dat betekende een volle zaal. We zongen Disney-nummers en een musical-medley en dat ging heel goed. Het halfuur vloog echt voorbij. Na het optreden zijn we natuurlijk het park weer in gegaan en aan het eind van de dag hebben we heerlijk gegeten bij de Davy Crockett Ranch.”

Rondvaart over de Seine
“Op maandag gingen we helaas al weer naar huis. Maar niet voordat we eerst nog even Parijs in waren geweest. Na het uitchecken bracht onze chauffeur ons naar de Eiffeltoren waar we wat rondgelopen hebben. 's Middags maakten we nog een rondvaart over de Seine, onder andere langs het Louvre en de Notre Dame en in de loop van de middag gingen we toch echt weer terug naar huis. Onderweg hebben we met z’n allen gegeten bij de McDonald's in Roosendaal en vlak voor twaalven kwamen we weer aan in Enkhuizen en konden we weer lekker in ons eigen bed slapen. Kijk ik nu terug dan kan ik alleen maar heel erg tevreden zijn. Over de samenwerking, de reis, het optreden, de boottocht en de jeugdherberg. De jaarlijkse binnenlandse trips regelden we altijd zelf, maar ik denk dat we voor de volgende keer eerst bij Diogenes aankloppen. Want zo goed als zij het organiseren kun je zelf niet.”