Koorreis Dublin

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Dublin? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en uiteraard concertlocaties.

Dublin is rijk aan vele prachtige, monumentale panden, zoals Dublin Castle, de kathedralen van Christchurch en Trinity College. Kloppend hart van het bruisende straatleven vormen O’Connell Street en Grafon Street. Hier vind je alle topwinkels en dure boetieks. Leuk hier zijn de vele straatmuzikanten die elk nummer van U2 foutloos en met veel passie spelen.

Naast architectuur en geschiedenis heeft Dublin ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in zo’n typisch Iers kroegje zal goed smaken. Daarna kan er een stevige Ierse maaltijd genuttigd worden in een authentiek Iers restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Concertlocaties Dublin

St. Patrick's Cathedral

St. Patrick's Cathedral

St. Patrick's Cathedral is de grootste kerk van Ierland. Gastkoren zijn van harte welkom om hier een optreden te verzorgen. Koren kunnen zingen tijdens een kerkdienst (Evensong) of een eigen concert geven.

Christchurch Cathedral

Christchurch Cathedral

Christchurch Cathedral staat in het centrum van de stad en is de oudste kathedraal van Dublin. Het is een belangrijke toeristische attractie en bezoekers betalen hier dan ook entree. Buitenlandse koren en orkesten kunnen in deze beroemde kerk een lunchconcert geven.

Excursies Dublin

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

St. Patrick's Cathedral

St. Patrick's Cathedral

Aartsbisschop John Comyn liet in 1191 een drieschepige, kruisvormige basiliek bouwen. In de 13e eeuw werd het in de stijl van de vroege Engelse Gotiek herbouwd. St. Patrick’s is een pantheon van grafstenen en gedenkplaten, van de laatste Keltische bard en van de eerste en vierde Ierse presidenten. De grootste kerk van Ierland is een gedenkteken voor zijn beroemde deken, Jonathan Swift. Er zijn dodenmaskers, boeken en de kansel te zien. Deze kathedraal is een aanrader tijdens uw koorreis of orkestreis naar Dublin.

Musical Pub Crawl

Musical Pub Crawl

De perfecte manier om de Ierse pubs en de Ierse muziek en cultuur beter te leren kennen tijdens uw koorreis of orkestreis naar Dublin. De groep volgt een groepje muzikanten van de ene naar de andere pub. Overal wordt een typisch Iers lied of stuk muziek ten gehore gebracht en er is natuurlijk tijd om te blijven hangen in de pubs.  Aan het eind kan iedereen de Ierse sing-a-longs meezingen!

Klassieke stadswandeling

Klassieke stadswandeling

Deze wandeltocht geeft u de kans Dublin te ontdekken waar bussen en auto’s niet kunnen komen, een ideaal begin van uw koorreis of orkestreis naar Dublin. De tocht kan beginnen bij Trinity College waar de elegante pleinen en gebouwen te bewonderen zijn, daarna wandelt u door Temple Bar om vervolgens een kijkje te nemen bij Dublin Castle en Dublin’s kathedralen. Er kan vooraf zelf bepaald worden welke bezienswaardigheden de groep tijdens de wandeling bezoekt, mogelijke bezoeken zijn St. Patricks Cathedral, Trinity College & The Book of Kills en Dublin Castle.

Bezoek Old Jameson Distillery

Bezoek Old Jameson Distillery

De Old Jameson Distillery bevindt zich in het centrum van Dublin. Hier werd tot 1971 Jameson whiskey gemaakt. Tegenwoordig wordt de whiskey in Cork gemaakt en is de oude distilleerderij omgebouwd tot museum. Een audio-visuele tour vertelt de geschiedenis en verklapt u het geheim van het whiskey brouwen. De tour eindigt in The Jameson Bar, waar u kunt genieten van een glas Jameson Whiskey. Er is ook een souvenir winkel, een restaurant en een pub.

Accommodaties Dublin

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Mespil Hotel

3* Mespil Hotel

Het hotel ligt in aan de rand van het centrum aan het Grand Canal. Op loopafstand van het centrum en veel bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over o.a. een bar en een restaurant. Bushalte op ca. 200 m.

3* Sandymount Hotel

3* Sandymount Hotel

Dit Victoriaanse hotel ligt op ca. een half uurtje wandelen van het centrum en op ca. 10 min van de Ierse zee. Het hotel beschikt o.a. over een bar, restaurant en gratis WiFi. Op ca. 500 m. is een treinstation. Met de trein is het slechts 10 min. naar het centrum van Dublin.

3* Hotel Tara Towers

3* Hotel Tara Towers

Dit hotel heeft een mooi uitzicht op de oceaan en het strand. Het ligt ca. 3 km van het centrum, in een diplomatenwijk. Het hotel beschikt o.a. over een receptie, lift, lounge, restaurant en een Ierse pub. Het hotel beschikt over klassiek ingerichte tweepersoonskamers bad of douche en toilet. De bushalte bevindt zich op ca. 5 min lopen. 5 buslijnen brengen u naar het centrum. De rit duurt ca. 15 min.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de beste en voordeligste vlucht.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen