Koorreis Krakau

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Krakau? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Een stad vol verhalen en mythen
Krakau (Krakow) is zonder twijfel de mooiste stad in Polen. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel gespaard gebleven, waardoor veel rijke architectuur bewaard is gebleven. De meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheid is het koninklijk kasteel Wawel, dat majestueus boven de rivier Wisla uit torent.

Naast architectuur en geschiedenis heeft Krakau ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje, in één van de vele kelders waar kroegen gevestigd zijn, u goed smaken. Daarna kan er een stevige Poolse maaltijd genuttigd worden in een authentiek Pools restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Concertlocaties Krakow

Optreden op de mooiste podia in heel Europa en daarbuiten, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Excursies Krakow

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Wawel Kasteel

Wawel Kasteel

De Wawel is een heuvel in het centrum van Krakow. Het heeft een hoogte van 228 m. en ligt op de oever van de Wisla rivier. Op de Wawel vindt u enkele historische gebouwen, zoals het kasteel en de kathedraal. Het Wawel Kasteel is in het bezit geweest van de Poolse koningen sinds de middeleeuwen. Tegenwoordig vindt u hier een grote kunstcollectie van de Poolse Staat. Zeker een bezoek waard tijdens uw koorreis of orkestreis!

Wawel kathedraal

Wawel kathedraal

De Wawel kathedraal is gebouwd in de 14e eeuw en is één van de belangrijkste kerken in Polen. In de kathedraal zijn alle Poolse koningen gekroond. De meeste leden van de Poolse Koninklijke familie liggen in de kathedraal begraven, evenals veel nationale helden, dichters, heiligen en bisschoppen. Een bezoek meer dan waard tijdens uw koorreis of orkestreis naar Krakow.

Accommodaties Krakow

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Hotel Best Western Krakow Old Town

3* Hotel Best Western Krakow Old Town

Dit stijlvolle hotel is gevestigd in een historisch pand en ligt op ca. 5 min. lopen van de Grote Markt en van het kasteel op de Wawel. Tevens beschikt het hotel over een restaurant en een bar, waar u kunt genieten van een drankje.

3* Hotel Chopin

3* Hotel Chopin

Hotel Chopin is een modern driesterrenhotel en ligt op ca. 1 km van het stadscentrum. Kasteel Wawel ligt op ca. 2 km. afstand. Hotel Chopin beschikt over o.a. een bar en restaurant waar Poolse gerechten worden geserveerd.

4* Hotel Andel's

4* Hotel Andel's

Hotel Andel's is een modern hotel en ligt in hartje Krakow, op loopafstand van de het Centraal Station en de Grote Markt. ’s Avonds kunt u ontspannen met een drankje in de bar. Ook beschikt het hotel over een restaurant, sauna en fitnesscentrum.

4* Novotel Krakow Centrum

4* Novotel Krakow Centrum

Novotel Krakow Centrum bevindt zich in het stadscentrum, tegenover de Wawel en op slechts enkele minuten van de oude stad. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, bar, binnenzwembad en fitnessruimte.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de beste en voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen