Actie flexibele voorwaarden

Voorwaarden: Actie flexibele reisvoorwaarden 2021

Al ruim 20 jaar levert Diogenes Reizen maatwerk met een persoonlijke touch, waarbij service, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. In deze vreemde tijden begrijpen wij als geen ander dat u op zoek bent naar meer flexibiliteit en zekerheid bij het boeken van reizen.

Diogenes Reizen biedt nu voor zowel nieuwe boekingen als omboekingen (ook bij inwisseling van vouchers) een zeer aantrekkelijk actiepakket van zeer soepele boekings- en annuleringsvoorwaarden aan:

Unieke actievoordelen bij Diogenes Reizen

 • Laagste prijsgarantie*
 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek*
 • Geld-terug-garantie, geen vouchers in het geval van officiële COVID-19 maatregelen*
 • Aanbetaling nu slechts 15%*

Op bovengenoemde actie m.b.t. flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden zijn, naast de Algemene Voorwaarden Diogenes Reizen, de volgende actievoorwaarden van toepassing:

Geldigheid actie: de hierboven gespecificeerde flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden zijn geldig voor (om)boekingen gemaakt tussen 09-11-2020 en 01-06-21, voor reizen met vertrek in 2021.

Laagste prijsgarantie
Reisorganisator hanteert de laagste prijsgarantie: indien u bij een andere reisorganisatie een goedkopere prijs vindt voor dezelfde reis, dan passen wij de reissom van uw boeking aan en ontvangt u een extra korting t.w.v. € 50,- per groep! Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

 • De laagste prijsgarantie is alleen van toepassing op pakketreizen geboekt bij reisorganisator (Diogenes Reizen). Losse vluchten en wintersportvakanties zijn uitgesloten.
 • Een aanvraag tot verrekening i.v.m. de laagste prijsgarantie kan slechts eenmaal ingediend worden en dit dient te gebeuren binnen 48 uur nadat de boeking is bevestigd aan reisorganisator.
 • De aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als opdrachtgever kan bewijzen dat er, binnen 48 uur nadat de boeking bevestigd is, sprake is van een verschil in de reissom van de huidige boeking met de op dat moment geldende prijs van dezelfde reis door een andere reisaanbieder actief op de Nederlandse markt, daarbij uitgaande van de reissom die op het uiteindelijke prijsoverzicht (offerte) staat vermeld. Als bewijs gelden printscreen’s of foto’s van een, aan opdrachtgever gerichte, offerte waarop te allen tijde de verschillende inbegrepen reiselementen, alsmede de geldende prijs op dat moment, de datum en tijdstip waarop het bewijs is gemaakt, duidelijk staan vermeld. Het bewijs dient uiterlijk 48 uur na de bevestiging van de reisovereenkomst aan info@diogenesreizen.nl toegezonden te zijn. Bij gebreke vervalt het recht op (aanvraag van) verrekening in zake de laagste prijsgarantie.
 • Onder dezelfde reis wordt verstaan een pakketreis, waarbij geldt dat alle reiselementen en voorwaarden gelijk dienen te zijn. Reiselementen die, afhankelijk van de reisovereenkomst, exact overeen dienen te komen zijn; de reisduur, aankomst- en vertrekdatum, de accommodatie, het kamertype, de verzorging, type touringcar (grootte en stoelindeling), luchtvaartmaatschappij (Ryanair & Easyjet zijn uitgesloten), vluchtklasse van de stoelen, (ruim)bagage inclusief/exclusief, vertrek- & aankomstluchthaven, inbegrepen programma-onderdelen als activiteiten, excursies en maaltijden en beschikbare vrijplaatsen.
 • Het betreft een prijsvergelijking exclusief verzekeringen (annulerings- en/of reisverzekering).
 • Het betreft een prijsvergelijking inclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds.
 • Het betreft een prijsvergelijking met een reis van een andere Nederlandse reisorganisatie die op het moment van de vergelijking beschikbaar en boekbaar is onder dezelfde boekingsvoorwaarden (ANVR en SGR).
 • Specifieke persoonsgebonden promoties, korting op basis van kortingscodes en/of acties van een andere reisorganisator (werknemerskorting, korting via clubs, persoonlijke kortingen,…) of bijkomende publicaties worden uitgesloten bij een prijsvergelijking.
 • Voldoet u, na controle door reisorganisator, aan de voorwaarden van de laagste prijsgarantie en heeft u uw reissom al volledig voldaan? Dan storten wij binnen 3 werkdagen het teveel betaalde bedrag en de extra korting t.w.v. € 50,- (per reis) terug op de bij ons bekende tegenrekening.

Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek

 1. Busreizen: kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek*
 2. Vlieg- en/of treinreizen, per reisonderdeel zijn van toepassing:
  • Landarrangement (hotel, lokaal transport, programma): kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek*
  • Vlucht: geldende annuleringstermijnen van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

* NB. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: Indien er op bepaalde reisonderdelen (bijvoorbeeld musea, excursies, cultuur- en sportevenementen) van de reis specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijn de voorwaarden. Deze eventuele afwijkende annuleringsvoorwaarden worden met u besproken en indien akkoord vermeld in de offerte en reisovereenkomst, en maken vervolgens integraal onderdeel uit van de overeenkomst.

Actie Voorwaarden: annuleringsvoorwaarden van toepassing op een busreis,en het landarrangement van een vliegreis en/of treinreis:

Indien u de reisovereenkomst annuleert, zal de reisorganisator u, naast de verschuldigde reserverings- en/of administratiekosten, eventuele verzekeringspremies en het Calamiteitenfonds, annuleringskosten in rekening brengen. Naast eventuele specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen zoals vermeld in de reisovereenkomst, zijn onderstaande annuleringskosten van toepassing:

 • Bij annulering tot de 30e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: geen annuleringskosten*
 • Bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) t/m de dag van vertrek of later: de volledige reissom

* m.u.v. de reserverings- en/of administratiekosten, verzekeringspremies en bijdrage calamiteitenfonds.

Actie Voorwaarden: afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing op vluchten/treinreizen en eventuele overige gespecificeerde reisonderdelen.

Voor het reisonderdeel vluchten zijn de geldende annuleringstermijnen van de betreffende luchtvaartmaatschappij van toepassing. Indien er op bepaalde andere reisonderdelen (bijvoorbeeld musea, excursies, cultuur- en sportevenementen) van de reis specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde voorwaarden. Deze eventuele afwijkende annuleringsvoorwaarden worden met u besproken en vermeld in de offerte en reisovereenkomst, en maken vervolgens integraal onderdeel uit van de overeenkomst. 

Geld-terug-garantie, geen vouchers in het geval van officiële COVID-19 maatregelen
Boek zonder risico uw reis voor 2021. Kan uw geboekte reis niet doorgaan vanwege corona? Dan krijgt u van reisorganisator uw geld terug, ook als u heeft betaald met een voucher. Zo kunt u met een gerust hart uw reis (om)boeken. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Indien voor uw bestemming door de officiële (overheids)instantie(s) code oranje of code rood wordt afgegeven, dan wordt uw reis door reisorganisator geannuleerd.
 • Indien wij, zoals in bovenstaand beschreven geval, uw reis moeten annuleren dan krijgt u binnen 3 weken gegarandeerd uw geld terug. U ontvangt dus géén voucher(s) meer.
 • Reisadviezen kunnen regelmatig wijzigen. Daarom vindt de beoordeling om te annuleren plaats op 14 dagen voor aanvang van uw reis, op basis van het officiële advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl).
 • Wordt uw bestemming code oranje of rood indien u al op via reisorganisator op vakantie bent? Dan heeft reisorganisator de repatriëringsgarantie. Reisorganisator bespreekt samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelt reisorganisator dit voor u.


Aanbetaling nu slechts 15%
Na het afsluiten van de reisovereenkomst dient een aanbetaling te worden voldaan van 15% van de totale reissom (met een minimum van € 750,-), tenzij in de reisovereenkomst anders is bepaald i.v.m. afwijkende voorwaarden van specifieke leveranciers als bijvoorbeeld accommodaties, cruises, musea, excursie-aanbieders en vliegtuigmaatschappijen. Extra bijgeboekte services en producten zoals ruimbagage, verzekeringen en stoelreserveringen dienen direct te worden voldaan op het moment van afsluiten. De restantbetaling van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek door de reisorganisator ontvangen te zijn. Indien een reisovereenkomst binnen 8 weken voor de dag van vertrek wordt afgesloten, dient de totale reissom ineens voldaan te worden.