Schoolreis naar New York

Bent u op zoek naar een geschikte bestemming voor een schoolreis of werkweek? Wilt u een bestemming die de leerlingen nooit zullen vergeten? Laat u dan informeren door Diogenes over de mogelijkheden die New York voor u en uw leerlingen te bieden heeft.

Bekend van film en TV
New York is een echte smeltkroes van culturen, u ontdekt het in wijken als Chinatown en Little Italy. Maar ook stadsdelen als Queens, The Bronx en Staten Island zijn een bezoek meer dan waard. Manhattan is het stadsdeel dat de meeste toeristen trekt. Hier vindt u de bekende wolkenkrabbers zoals The Empire State Building, de Chrysler Building en het Rockefeller Center die u vast kent van talloze films en tv-series. Maar Manhattan is ook Ground Zero, Central Park, Times Square en Wall Street. Daarnaast is de stad rijk aan musea, architectuur en geschiedenis. Vergeet ook niet het Vrijheidsbeeld, Fifth Avenue, Broadway en het Yankee Stadium te bekijken.

New York biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolgroep.

Impressies

Excursies New York

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Fietstocht door Central Park

Fietstocht door Central Park

Ontdek de schoonheid van het beroemdste park ter wereld. Deze groene oase middenin Manhattan is de plek waar New Yorkers hun ontspanning vinden. Een mooie combinatie van stedelijke natuur en glamour. Tijdens een 3 uur durende tocht ziet uw groep alle highlights van het park. De duurste woningen van New York liggen aan dit park, een beroemdheid komt zomaar voorbij joggen en we staan even stil op de plek waar John Lennon werd vermoord.

Empire State Building

Empire State Building

New York's befaamde Empire State Building is een van de highlights van New York. Op de zesentachtigste verdieping bevindt zich het 'observatory deck'. De plek om te genieten van een prachtig panorama uitzicht over Manhattan.

Rondleiding Verenigde Naties

Rondleiding Verenigde Naties

Een bezoek aan de VN in New York start met een kort overzicht van de organisatie. Er wordt verteld over de geschiedenis, de structuur en het ontwerp van de beroemde VN gebouwen. Tijdens het bezoek ziet u o.a. de dertig artikelen van de universele verklaring van de rechten van de mens en de 'General Assembly Hall'. De excursie duurt ca. één uur.

Rondleiding NBC Studio's

Rondleiding NBC Studio's

Tijdens deze tour wordt u rondgeleid door de wereldberoemde NBC studio's in het Rockefeller Centre. Tijdens de tour ziet u enkele beroemde settings. Indien er geen opnames zijn, ziet u de studio's van Saturday Night Live, Nightly News, Late Night show en Today Show. Uw groep bezoekt ook het Sharp Globe Theater, Broadcast Operations Center en de Make-Up kamers. Deze excursie duurt ca. 70 min.

Accommodaties New York

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Equity Point

Equity Point

Met deze accommodatie heeft de Equity-keten er een juweeltje bij. Zeer centraal gelegen hostel op slechts 500 m van Times Square. Temidden van Penn Station en Theatre District, Rockefeller Center, Madison Square Garden, Bryant Park en het Empire State Building. Het hostel beschikt over voornamelijk 3-persoonskamers met faciliteiten. Verder vindt u er o.a. over een dakterras, tv kamer, bibliotheek, gratis wifi, gratis koffie, 24-uurs receptie. In de ochtend is er een continentaal ontbijt voor uw groep.

Q4 Hostel

Q4 Hostel

Dit relatief nieuwe kleine hostel (geopend in juni 2012) ligt in Long Island City (Queens). De wijk herbergt diverse galleries en musea zoals MoMA PS1, Sculpture Center, Noguchi Museum en 5 pointz. Het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf Gantry Plaza park is op elk moment van de dag indrukwekkend. De verbinding naar Manhattan met de metro is snel. Diverse metrolijnen liggen binnen 5 min. wandelen van het hostel. De leuke wandeling vanaf het hostel over de Queensboro Bridge (mooi uitzicht!) naar 5th Ave en Central Park duurt nog geen uur. De kamers zijn allen uitgerust met badkamer. Het verblijf is op basis van logies.

NY Budget Inn

NY Budget Inn

Dit hostel is zeer gunstig gelegen in een levendige buurt in Manhatten en op loopafstand van Grand Central terminal (ca. 1km), Times Square (ca. 2 km), Empire State Building (ca. 750 m) en United Nations (ca. 1,2 km). Metrolijn 6 stopt op ca. 450 m en rijdt o.a. naar Chinatown, Brooklyn Bridge Center en het Guggenheim Museum. De accommodatie beschikt o.a. over gratis wifi en een 24-uurs receptie. De kamers zijn zonder faciliteiten (voor de kamers met faciliteiten geldt een toeslag). Het verblijf is op basis van logies.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen