Schoolreis naar Antwerpen

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Antwerpen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Antwerpen, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Antwerpen begint bij Diogenes Reizen!

Havenstad, diamantstad en Scheldestad.
Maar ook de stad van Rubens en van barok. Het stadhuis is blikvanger op de Grote Markt. Bezoek tijdens uw schoolreis het Rubenshuis in de Wapper met het originele Vlaamse renaissance woonhuis en het Italiaans barokke atelier. Loop tijdens deze werkweek door de Vlaeykensgang, het kleinste straatje van Antwerpen, daterend uit de 16e eeuw of bezoek de imposante, 123 meter hoge, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Antwerpen biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolgroep.

Impressies

Excursies Antwerpen

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Scheldetocht

Scheldetocht

Antwerpen dankt haar bestaan en welvaart aan de Schelde. Door de eeuwen heen breidde de stad zich uit tot een ware maritieme metropool. Een rondvaart geeft tijdens uw schoolreis een uniek beeld van Antwerpen, van de stad en de Schelde.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

De verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen geeft een goed beeld van de kunstproductie uit België e.o. vanaf de 14e eeuw tot heden. De collectie omvat werken van o.a. Bruegel, Rubens, van Dyck, Frans Hals, Magritte, Zadkine en Karel Appel. Een absolute aanrader voor uw werkweek Antwerpen.

Diamantpaviljoen (aan het MAS)

Diamantpaviljoen (aan het MAS)

Op 30 april 2012 kwam er een einde aan 10 jaar aanwezigheid van het Diamantmuseum op het Astridplein te Antwerpen. Zowel via virtuele kanalen als op locaties in de stad Antwerpen en de Antwerpse Kempen, blijft het Diamantmuseum Provincie Antwerpen briljante Antwerpse initiatieven organiseren om de bezoeker unieke diamantervaringen te laten beleven in Antwerpen, het wereldcentrum voor diamant. Daarnaast zijn er enkele topstukken uit de collectie te zien in het Diamantpaviljoen aan het MAS, waar ze voor het grote publiek blijven schitteren. Het Diamantpaviljoen licht toe waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd, en toont tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. De diamantshop maakt de ervaring compleet.

Een ondergronds avontuur wandeling

Een ondergronds avontuur wandeling

Uw leerlingen zullen hun ogen uitkijken als ze een bezoek brengen aan De Ruien. Sinds de Middeleeuwen beschikt Antwerpen over een net van waterwegen: de ruien, vlieten en vesten. Oorspronkelijk gegraven als verdedigingsgordel. Dankzij een ingrijpende sanering kan u tijdens uw schoolreis de ruien nu vanuit het Ruihuis verkennen onder leiding van een ervaren ruigids. Een soms wat modderige ondergrondse tocht met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdoten.

Fietstocht Antwerpen

Fietstocht Antwerpen

Lekker actief bezig zijn tijdens de werkweek. Het kan als u kiest voor deze activiteit. Kriskras door het centrum fiets u langs de highlights, zoals de kathedraal, het Vlinderpaleis, het MAS en het Steen. Bovendien neemt de gids u mee naar plekjes die niet in de reisgidsen staan, maar Antwerpen juist zo bijzonder maken. Bij deze tour krijgt u als extraatje onder andere het nieuwe Park Spoor Noord en het Centraal Station te zien.

Accommodaties Antwerpen

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Ibis Budget Antwerpen Haven

Ibis Budget Antwerpen Haven

Het Ibis budget-hotel Antwerpen Port ligt in het havendistrict, op 5 km afstand van het stadscentrum. De tweepersoonskamers in het hotel zijn voorzien van airconditioning en een bureau. De kamers beschikken ook over een badkamer met een douche. Het Ibis Budget heeft een 24-uursreceptie en automaten met drankjes en snacks.

Alias YouthHostel

Alias YouthHostel

Centraal gelegen hostel, op ca. 10 min. loopafstand van het stadspark en de dierentuin van Antwerpen. De faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de gang. Dichtstbijzijnde tramhalte ligt op ca. 3 min. lopen.

Jeugdherberg Pulcinella

Jeugdherberg Pulcinella

Dit nieuwe moderne en trendy hostel is gelegen op een toplocatie tussen de trendy Kammenstraat en dé modestraat van Antwerpen, de Nationalestraat, en op een boogscheut van enkele van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Groenplaats. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met faciliteiten. Het hostel beschikt o.a. over een bar, lounge en internethoek.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen