Schoolreis naar Ardennen

Op avontuur in de ongerepte natuur
De ongerepte natuur van de Belgische Ardennen laat zich niet eenvoudig beschrijven. U kunt er dagen rondzwerven zonder een levende ziel tegen te komen, terwijl u geniet van uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, rotspartijen en snelstromende riviertjes. In de Ardennen maakt u kennis met een stukje avontuurlijk buitenland op slechts enkele reisuren van Nederland. De ideale bestemming voor een actieve schoolreis, werkweek of een spannend survival weekend.

Outdoor activiteiten Carriënta Outdoordôme
Midden in de prachtige Ardennen bieden wij voor uw schoolreis tal van locaties en heel veel activiteiten voor u aan. Een 450 meter lange tunnel is niet zo heel bijzonder. Maar wat wél bijzonder is, dat deze onverlichte tunnel leidt naar de grootste en meest spectaculaire buitensportarena van België: Outdoordôme Carriënta! Ingeklemd tussen de dorpjes Sprimont en Aywaille ligt deze voormalige steengroeve die is omgetoverd tot de grootste en spectaculairste buitensportlocatie in de Belgische Ardennen en uitsluitend te betreden via die éne tunnel. De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), boogschieten, bushwalk en catcrawl. Een groot aantal onderdelen zijn meerdere keren aangelegd op verschillende niveau’s. Bij het stroomgebied van de rivieren de Ourthe en Amblève vinden de wateractiviteiten plaats, zoals vlotbouwen en wildwater kanovaren. Have fun!

Locaties
In de Ardennen kunnen wij tal van accommodaties voor uw groep verzorgen. Van sfeervolle campings, kleinschalige herbergen, eenvoudige en luxe groepshuizen, bungalowparken, kastelen, eenvoudige tot luxe hotels. Alles is mogelijk en wij verzorgen het graag tijdens uw schoolreis of werkweek naar de Ardennen.

Impressies

Excursies Ardennen

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Vlot bouwen en varen

Vlot bouwen en varen

De groep bouwt zelf een vlot. Het enige dat uw leerlingen meekrijgen, is een uitgebreide uitleg en het benodigde materiaal. Klaar? Nee hoor. Natuurlijk zal het vlot ook getest worden. Onder leiding van een instructeur gaat de gehele groep het water op om te kijken of het bouwkundig inzicht van uw leerlingen genoeg is om droog aan de overkant te komen!

Speleologie

Speleologie

Via smalle gangen en duistere spleten dalen uw leerlingen, onder leiding van een gids, ongeveer 35 meter af naar indrukwekkende ruimtes met stalagmieten en stalactieten. Een bijzonder mooie ondergrondse wereld die u met helm en zaklamp ontdekt, kruipend door smalle aartsdonkere gangen en gangetjes. En gelukkig beschikt de gids ook over een kaart en zaklamp.

Bezoek aan steenkolenmijn Blegny

Bezoek aan steenkolenmijn Blegny

Trek uw jas maar aan, zet de helm maar op. Met een gids daalt uw groep af in de liftkooi naar een andere wereld. Uw leerlingen wonen een voorstelling bij over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Uitleg over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorg, hun angsten. Aansluitend ontdekt u de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot zijn vervoer. Aanvoerwagons, zeven, laadtrechters, systeem van laden en lossen van de mijnwagens, zuiveringsproces, wassen en opslag; het gehele proces van de kolenwasserij worden u getoond. De temperatuur beneden is 15 graden. Een jas en een helm worden u geleend.

Klimmen & abseilen

Klimmen & abseilen

Het abseilen mág u niet missen. Hangend in een gordel, gezekerd door een touw en met je klimmaatje beneden op de grond, zoeken uw leerlingen op eigen wijze de weg naar boven. Met de instructies van de instructeurs zal het echt lukken. Niet alleen het behalen van de top is een kick, ook de weg terug, achterover hangend in je gordel langs het touw naar beneden glijdend is onvergetelijk.

Challenge Parcours

Challenge Parcours

In een prachtige outdoor steengroeve midden in de bossen gaan uw leerlingen dé uitdaging van hun werkweek aan! In de steengroeve wordt uw groep opgesplitst in kleinere teams en volgt een roulatiesystheem. Dit betekent voor uw leerlingen meer tijd per onderdeel, en meer persoonlijke begeleiding. Wat er allemaal kan? De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), boogschieten, bushwalk, catcrawl, etc. En dan een groot aantal onderdelen meerdere keren aangelegd op verschillende nivo’s. Have fun!

Kanoën

Kanoën

All a board! Alleen of met zijn tweeën/drietjes in een kano, de rivier de Ourthe afzakken. Onderweg zijn er stroomversnellingen en natuurlijk mooie uitzichten. De instructeur geeft uw leerlingen instructie over het varen op stromend water. Houdt iedereen droge voeten?

Accommodaties Ardennen

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Camping le Confluent

Camping le Confluent

Deze camping ligt in de Ardennen, vlakbij het leuke dorpje Comblain-au-Pont. De sfeer op de camping is gezellig en hartelijk. Er is verzorgd sanitair en een geheel vernieuwde taverne. De camping is een ideale uitvalsbasis voor sportieve activiteiten in de Ardennen. Uw verblijf is in tenten inclusief verzorging (vol pension).

Camping Au Bord de L'Ourthe

Camping Au Bord de L'Ourthe

In het oude mijnwerkersdorpje Rivage ligt Camping Au Bord de l'Ourthe, ongeveer 20km. ten zuiden van Luik. De kleinschalige camping ligt midden in de natuur aan de rivier l'Ourthe en is een uitstekende uitvalsbasis voor diverse outdoor activiteiten in de Ardennen. Het verblijf is in nette mobile homes met eigen faciliteiten. De camping is voorzien van een zwembad, bar en snackbar.

Domain Long Pré

Domain Long Pré

In het hart van de Ardennen, tussen heuvels, bossen en deels aan de rivier de Amblève liggen de appartementen, bungalows en chalets van Landal Domaine Long Pré. De groene omgeving van het park leent zich uitstekend voor sportieve dagen. Faciliteiten op het park zijn o.a. midgetgolfbaan, Tafeltennistafel, Jeu-de-boules-baan, Beachvolleybal- en basketbalveld, & groot schaakspel. Het park beschikt over diverse types geschakelde en vrijstaande 4-6 persoonsbungalows. Bedden voorzien van dekbedden.

La ferme de Werpin

La ferme de Werpin

Aan de rand van het kleine dorpje “Werpin”, in de Ardennen, staat ”La Ferme de Werpin". Deze gerenoveerde en authentieke hoeve is mooi gelegen aan de rand van de beboste heuvels en weilanden, op een steenworp afstand van de rivier de Ourthe. Ideaal voor schoolgroepen met vele sportieve activiteiten in de nabije omgeving. Gelegen op 3 km van Hotton, 15 km van La Roche en 15 km van Durbuy.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen