Schoolreis naar Brussel

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Brussel? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Brussel, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Brussel begint bij Diogenes Reizen!

Uw ontdekkingstocht door Brussel, een wereldstad met een intieme dorpse sfeer, begint op de befaamde Grote Markt met haar prachtige gildehuizen en gezellige terrassen. Vervolgens kiest uw schoolgroep al slenterend door de Beenhouwersstraat, met zijn restaurantjes, over de Zavel, met talloze antiekwinkeltjes en over het volkse Vossenplein. Bekijk daarnaast Manneken Pis, het Atomium, het Koninklijk Paleis en het Jubelpark. De Hoofdstad van Europa mag dan minder tot de verbeelding spreken dan bijvoorbeeld Parijs of Londen, toch heeft Brussel veel te bieden als bestemming uw schoolreis of werkweek.

Hieronder hebben wij een aantal suggesties voor excursies aangegeven die vaak geboekt worden tijdens een schoolreis naar Brussel. Daarnaast doen we een paar suggesties aan de hand waar u tijdens uw werkweek kunt overnachten in de hoofdstad van Europa.

Impressies

Excursies Brussel

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Fietstocht Brussel

Fietstocht Brussel

Ontspanning én inspanning. Deze trip mag niet ontbreken tijdens uw werkweek. Ontdek Brussel per fiets. O.l.v. een Nederlandstalige gids is er een ruime keuze in culturele, ludieke en inspirerende tochten. Enkele thema's van fietstochten zijn: - Art Nouveau in Elsene en Sint-Gillis - Art Nouveau in Schaarbeek en de Squares - Art Deco en modernisme - Het hart van Brussel, historisch bekeken - Brussel voor Beginners - Stripverhalen - Groen in Brussel - Fietstocht met koekjes en pralines

Experience Brussels

Experience Brussels

In het BIP (Brussel Info Plein) bevindt zich op de eerste verdieping de tentoonstelling Experience Brussels. Ze is gratis toegankelijk, 7/7 dagen van 10 uur tot 18 uur. De naam van deze interactieve en ludieke tentoonstelling zegt het zelf al. Kom Brussel (her)ontdekken! Doe mee aan de quiz en test kennis over de Europese en internationale identiteit van Brussel. Leer er de ‘homo bruxellensis’ kennen, de enige echte inwoner van Brussel.

Parlamentarium

Parlamentarium

Ontdek tijdens deze schoolreis de fascinerende wereld van het Europees Parlement, het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa. Het centrum is beschikbaar in 24 talen en is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Na uw bezoek kunt u een kijkje nemen in de cadeauwinkel en genieten van een versnapering of een drankje in de cafetaria van het centrum.

Atomium

Atomium

Zijn uw leerlingen op zoek naar kunst en cultuur tijdens hun werkweek? Bezoek dan zeker Atomium. Sinds de bouw in 1958 voor de wereldtentoonstelling is het Atomium het symbool van de 20e eeuw geworden. Het ontwerp stelt een 165 miljard keer lineair vergroot ijzerkristal voor volgens het ‘kubisch gecentreerd model’. Het Atomium heeft een hoogte van 102 meter en bestaat uit negen bollen. Vanuit de bovenste bol heeft u een indrukwekkend uitzicht over Brussel.

Bezoek Planète Chocolat

Bezoek Planète Chocolat

Natuurlijk moet uw schoolreis ook leuk en gezellig zijn. Dit is dan ook echt iets voor u. In dit chocoladeatelier krijgt u uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de chocolade en bonbons. U ziet hier het productieproces van de beroemde Belgische chocolade.

Rondleiding Europees Parlement

Rondleiding Europees Parlement

Brussel staat natuurlijk ook bekend als het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom vaak als de hoofdstad van Europa beschouwd. In Brussel vindt u daarom ook het Europees Parlement. Dit Parlement is de direct gekozen volksvertegenwoordiging van de Europese Unie. Het is het enige instituut van de EU dat direct door de burgers wordt gekozen; hiervoor vinden één keer per vijf jaar de Europese verkiezingen plaats in de diverse lidstaten. Het is mogelijk om met uw leerlingen hier rondgeleid te worden en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Accommodaties Brussel

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Hostel Meininger Brussels

Hostel Meininger Brussels

Dit Meininger Hostel in Brussel heeft in 2013 haar deuren geopend. Meininger is gevestigd in een oud fabrieksgebouw direct aan het Brussel-Charleroi kanaal. Het hostel is een uitstekende uitvalsbasis om Brussel te ontdekken. Het hostel beschikt over moderne en nette meerpersoonskamers voorzien van tv, douche & toilet op de kamer.

Hostel Sleep Well Youth

Hostel Sleep Well Youth

Sleep Well Youth Hostel is gelegen in hartje Brussel. U vindt het hostel in een nieuw en modern gebouw. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met faciliteiten op de etage. Overige faciliteiten in de jeugdherberg zijn o.a. een eetzaal, terras en bar.

Jeugdherberg Génération Europe

Jeugdherberg Génération Europe

Gelegen in het centrum van Brussel, op ca. 15 min. loopafstand van de Grote Markt. De jeugdherberg heeft een moderne en comfortabele inrichting. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met wastafel en douche. In de jeugdherberg is een eetzaal, televisiezaal, parkeerplaatsen voor bussen en tuin aanwezig.

1* Hotel Max

1* Hotel Max

Maxhotel biedt gloednieuwe eensterrenkamers in een volledig opnieuw ontworpen, modern gebouw met negen verdiepingen, gelegen aan een van de belangrijkste boulevardkruispunten in het centrum van Brussel. Het hotel beschikt over nette tweepersoonskamers voorzien van privefaciliteiten en gratis wifi. Maxhotel is een eensterrenhotel zonder receptionist en ontbijtzaal. De check-in wel verzorgd door een receptionist. In de ochtend zijn er ontbijtpakketjes die uw groep op de eerste etage in de knusse loungeruimte kan nuttigen. De loungeruimte is voorzien van verkoopautomaten die een groot aanbod aan voeding (sandwiches, snacks e.d. ) dranken (warme, koude en alcoholische dranken), voorzieningen en diensten aanbieden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen