Schoolreis naar Kopenhagen

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Kopenhagen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Kopenhagen, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Kopenhagen begint bij Diogenes Reizen!

De designhoofdstad van Europa
Kopenhagen heeft wel wat weg van Amsterdam. Dat klinkt vreemd, maar als u door de binnenstad wandelt, vallen meteen de kriskras geparkeerde fietsen, gezellige terrasjes en vele grachtjes op. Maar de Deense hoofdstad, gelegen aan de oostkust van het Deense eiland Zealand, heeft veel meer te bieden. Benieuwd waarom Kopenhagen ook wel de designhoofdstad van Europa wordt genoemd? Uw leerlingen merken het direct als u tijdens uw schoolreis de vele exposities bezoeken die de stad rijk is. Maar bekijk natuurlijk ook highlights als de Kleine Zeemeermin, de Vor Frelsers Kirke, het Amalienborg Slot, Rosenborg Have, Nyhavn en Tivoli.

Kopenhagen biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal accommodatie mogelijkheden waar uw groep tijdens de werkweek naar Kopenhagen kan overnachten.

Impressies

Excursies Kopenhagen

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Amalienborg

Amalienborg

De Deense Koninklijke familie woont sinds 1794 in de Amalienborg. Het paleis bestaat uit vier gebouwen. Gaat u tijdens uw werkweek vooral kijken bij de wisseling van de wacht.

Fietstocht Kopenhagen

Fietstocht Kopenhagen

Tijdens deze 3 uur durende excursie ontdekt u tijdens uw schoolreis Kopenhagen per fiets. Een Engelstalige gids neemt u mee door de historische wijken, Nyhavn, langs het koninklijk paleis, Rosenborg Kasteel en natuurlijk komt uw groep langs het beeld van de kleine zeemeermin.

Dansk Design Center

Dansk Design Center

In het Dansk Design Center wordt tentoongesteld welke trends de afgelopen jaren een belangrijke rol hebben gespeeld in het Deens design. Maar ook wat Deens design ons in de toekomst gaat brengen.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot

Het Rosenborg slot is gebouwd in de periode 1606 t/m 1634, bedoeld als een zomerhuis voor Christian IV. Tegenwoordig is het slot voor bezoekers toegankelijk en kan men hier de schatten van de Deense koninklijke familie bewonderen. Met name de kroonjuwelen en kledij van de familie zijn erg mooi om te zien tijdens uw werkweek.

Accommodaties Kopenhagen

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Danhostel City

Danhostel City

Deze fraaie jongerenaccommodatie is centraal gelegen in Kopenhagen op loopafstand van Tivoli, het treinstation en het kloppende hart van de stad. Het verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten op de kamer. Er zijn in het hostel ook tweepersoonskamers. In de ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar.

Danhostel Copenhagen Amager

Danhostel Copenhagen Amager

Redelijk centraal gelegen hostel met een groot winkelcentrum op loopafstand van het hostel. Metrostation Bella Center ligt op 10 minuten loopafstand van het hostel waarvandaan metrolijn één u naar het centrum van Kopenhagen brengt. Het hostel beschikt over een tv-lounge en een speelterrein buiten met tafeltennis en basketbal. Verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten op de etage. Er zijn ook tweepersoonskamers aanwezig. In de ochtend staat er een eenvoudig ontbijtbuffet klaar.

Hostel Jorgensen

Hostel Jorgensen

Centraal gelegen hostel op loopafstand van het Rosenborg Slot. Metrostation en treinstation Norreport liggen op twee minuten loopafstand van het hotel. Het verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten op de etage. Er zijn ook tweepersoonskamers aanwezig. In de ochtend wordt er een eenvoudig ontbijt geserveerd.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen