Schoolreis naar Keulen

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Keulen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Keulen, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Keulen begint bij Diogenes Reizen!

Gezellige Domstad aan de Rijn
Keulen: het dondert er net zo vaak als in Nederland. Of net zo weinig. Maar u bezoekt deze sfeervolle metropool aan de Rijn natuurlijk niet voor het weer. Keulen is namelijk de perfecte stad voor een korte schoolreis of werkweek. Moderne winkels, een keur aan Romaanse kerken, kunst en design en natuurlijk: de beroemde Keulse dom, die letterlijk en figuurlijk het gezicht van deze imposante en gezellige stad aan de Rijn vormt. In Keulen zijn veel educatieve- en actieve excursies mogelijk. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw groep tijdens de werkweek kan overnachten.

Impressies

Populaire excursies Keulen

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma voor uw scholieren. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Boottocht Keulen

Boottocht Keulen

De Rijn en Keulen worden in bijna 1 adem genoemd. De Rijn vervuld een belangrijke functie voor de stad en heeft bijgedragen aan de groei. Stap op de boot voor een rondvaart van 1 uur en bekijk de stad vanaf het water. Weer eens wat anders tijdens uw schoolreis!

Schloss Augustusburg

Schloss Augustusburg

Het stadje Brühl, op ca. 15 km. van het Keulse centrum, heeft een schitterend paleis dat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het barokpaleis werd tussen 1725 en 1728 gebouwd. Nadat het in de Tweede Wereldoorlog was gebombardeerd, werd het paleis gerestaureerd en in volle glorie hersteld.

Fietstocht Keulen

Fietstocht Keulen

Onder leiding van deskundige gids(en) worden de "Highlights" van Keulen onder de loep genomen. Uw leerlingen komen o.a. langs de Dom, het Raadhuis en de haven van de stad. Een aanrader voor uw werkweek naar Keulen.

Movie Park Germany

Movie Park Germany

Movie Park Germany in het Duitse Bottrop-Kirchhellen is een uniek film- en amusementspark in Europa. De ruim 40 shows en attracties in het teken van 5 verschillende thema’s staan garant voor eindeloos plezier met uw hele groep. Movie Park Germany neemt iedereen mee op een onvergetelijke reis door een wereld waarin films tot leven komen. Schrik niet als u plotseling op een filmset belandt en een regisseur u allerlei aanwijzingen geeft. Laat u de adem benemen door de explosieve acties in de Hollywood Stunt Show en laat iedereen de ogen uitkijken bij de straatoptredens, de schitterende collectie van het filmmuseum en de Movie Magic Special Effects-show. Op ca. 45 km vanaf Düsseldorf en ca. 95 km vanaf Keulen.

Populaire accommodaties Keulen

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte scholieren, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

A&O Hostel Keulen Neumarkt

A&O Hostel Keulen Neumarkt

Het A&O Keulen Neumarkt is gelegen in het zuidelijk gedeelte van het historisch stadscentrum, op steenworp afstand van het treinstation Neumarkt. Na een complete renovatie van een voormalige kantoorgebouw is het A&O een modern hostel geworden, voorzien van alle gemakken. Zo is er een bar aanwezig, een ruimte met tafelvoetbal, tv en biljard. Dit hostel beschikt over (meerpersoons)kamers met faciliteiten.

Jugendherberge Köln-Riehl - City Hostel

Jugendherberge Köln-Riehl - City Hostel

Deze jeugdherberg is gelegen in een groene omgeving, direct aan de Rijn. Op ca. 300 meter afstand ligt de dichtstbijzijnde U-Bahn, hiermee reist u snel naar het oude centrum van Keulen.  Het hostel beschikt over een koffiebar, bistro en vele mogelijkheden voor activiteiten, zoals: tafeltennis, tafelvoetbal, darts. Het is goed mogelijk om op het terrein te BBQ-en. Het hostel beschikt over (meerpersoons)kamers met faciliteiten.

Gastgezinnen regio Keulen

Gastgezinnen regio Keulen

Verblijf in gastgezinnen is een uitstekende manier voor uw leerlingen om meer te leren over de Duitse taal en cultuur. De gastgezinnen bevinden zich in Dormagen, een plaats op ca. 20 km. vanaf Keulen.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen