Schoolreis naar Keulen

Je wilt met je leerlingen op pad? En je bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Keulen? Dan ben je aan het juiste adres. Lees hier snel meer over jullie schoolreis naar Keulen, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Keulen begint bij Diogenes Reizen!

Gezellige Domstad aan de Rijn
Keulen: het dondert er net zo vaak als in Nederland. Of net zo weinig. Maar je bezoekt deze sfeervolle metropool aan de Rijn natuurlijk niet voor het weer. Keulen is namelijk de perfecte stad voor een korte schoolreis of werkweek. Moderne winkels, een keur aan Romaanse kerken, kunst en design en natuurlijk: de beroemde Keulse dom, die letterlijk en figuurlijk het gezicht van deze imposante en gezellige stad aan de Rijn vormt. In Keulen zijn veel educatieve- en actieve excursies mogelijk. Hieronder lichten we er een paar voor je uit. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden waar jouw groep tijdens de werkweek kan overnachten.

  • Reisvoorstel aanvragen

Impressies

Populaire excursies Keulen

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod. Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Boottocht Keulen

Boottocht Keulen

De Rijn en Keulen worden vaak in één adem genoemd. De Rijn vervult een belangrijke functie voor de stad en heeft bijgedragen aan de groei. Stap op de boot voor een rondvaart van 1 uur en bekijk de stad vanaf het water. Weer eens wat anders tijdens jullie schoolreis!

Schloss Augustusburg

Schloss Augustusburg

Het stadje Brühl, op ca. 15 km. van het Keulse centrum, heeft een schitterend paleis dat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het barokpaleis werd tussen 1725 en 1728 gebouwd. Nadat het in de Tweede Wereldoorlog was gebombardeerd, werd het paleis gerestaureerd en in volle glorie hersteld.

Fietstocht Keulen

Fietstocht Keulen

Onder leiding van deskundige gids(en) worden de "highlights" van Keulen onder de loep genomen. Je leerlingen komen o.a. langs de Dom, het Raadhuis en de haven van de stad. Een aanrader voor jullie werkweek naar Keulen.

Movie Park Germany

Movie Park Germany

Movie Park Germany in het Duitse Bottrop-Kirchhellen is een uniek film- en amusementspark in Europa. De ruim 40 shows en attracties in het teken van 5 verschillende thema’s staan garant voor eindeloos plezier met de hele groep. Movie Park Germany neemt iedereen mee op een onvergetelijke reis door een wereld waarin films tot leven komen. Schrik niet als je plotseling op een filmset belandt en een regisseur je allerlei aanwijzingen geeft. Laat je de adem benemen door de explosieve acties in de Hollywood Stunt Show en laat iedereen de ogen uitkijken bij de straatoptredens, de schitterende collectie van het filmmuseum en de Movie Magic Special Effects-show. Op ca. 45 km vanaf Düsseldorf en ca. 95 km vanaf Keulen.

Accommodaties Keulen

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

A&O Hostel Keulen Neumarkt

A&O Hostel Keulen Neumarkt

Het A&O Keulen Neumarkt is gelegen in het zuidelijk gedeelte van het historisch stadscentrum, op steenworp afstand van het treinstation Neumarkt. Na een complete renovatie van een voormalige kantoorgebouw is het A&O een modern hostel geworden, voorzien van alle gemakken. Zo is er een bar aanwezig, een ruimte met tafelvoetbal, tv en biljard. Dit hostel beschikt over (meerpersoons)kamers met faciliteiten.

Jugendherberge Köln-Riehl - City Hostel

Jugendherberge Köln-Riehl - City Hostel

Deze jeugdherberg is gelegen in een groene omgeving, direct aan de Rijn. Op ca. 300 meter afstand ligt de dichtstbijzijnde U-Bahn, hiermee reist u snel naar het oude centrum van Keulen.  Het hostel beschikt over een koffiebar, bistro en vele mogelijkheden voor activiteiten, zoals: tafeltennis, tafelvoetbal, darts. Het is goed mogelijk om op het terrein te BBQ-en. Het hostel beschikt over (meerpersoons)kamers met faciliteiten.

Gastgezinnen regio Keulen

Gastgezinnen regio Keulen

Verblijf in gastgezinnen is een uitstekende manier voor uw leerlingen om meer te leren over de Duitse taal en cultuur. De gastgezinnen bevinden zich in Dormagen, een plaats op ca. 20 km. vanaf Keulen.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig hebben wij nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. Vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Impressie Keulen

Reisbegeleiding Keulen

Wil je graag een aanspreekpunt tijdens jullie reis? Dat kan! Neem dan een reisspecialist van Diogenes Reizen mee.

Wij adviseren: 
✔️ 1 reisbegeleider voor groepen tot 80 personen
✔️ 2 reisbegeleiders voor groepen van 80 tot 160 personen 
✔️ 3 reisbegeleiders voor groepen van 160 tot 240 personen 
✔️ 4 reisbegeleiders voor groepen groter dan 240 personen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Geef je wensen door via het aanvraagformulier of neem contact op via: 088 -10 30 700.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen