Schoolreis Waddeneilanden

Ga toch zeilen: gegarandeerd een leerzame schoolreis!

Het waddengebied is de ideale plek voor een schoolkamp, in het bijzonder de schitterende Waddenzee en de Waddeneilanden.

Combineer een educatief schoolproject met een fantastisch avontuur over Werelderfgoed Waddenzee of het IJsselmeer. Daarbij wordt het vaarprogramma in overleg gemaakt, u bepaalt dus zelf de invulling zodat u altijd verzekerd bent van een geslaagde week!

De schippers zijn doorgewinterde zeilliefhebbers en nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde worden tijdens het navigeren deel van de les gemaakt. Het programma draait altijd om de leerdoelen die u voor de scholieren voor ogen heeft.

Tijdens een zeilkamp is er natuurlijk veel te zien, maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles bij Ecomare worden gevolgd of met de Waddenvereniging het bijzondere van eb en vloed worden ontdekt. Ga terug in de tijd met een bezoek aan het Kazemattenmuseum of duik de geschiedenis in van een eeuwenoud vissersdorp. En natuurlijk mag een tocht langs de zeehondenbank niet ontbreken!

Om de beleving compleet te maken, leren de ervaren schippers de leerlingen daarnaast alles over zeilen. Daarbij worden ze betrokken bij allerlei zeilhandelingen, zoals het hijsen van de zeilen. Ook krijgen ze les in windrichting, windkracht en de getijden. Sociale vaardigheden staan hierbij centraal, immers samenwerken is nodig om van A naar B te komen.

Kortom, genoeg te zien, te leren en te doen tijdens deze boeiende schoolreis!

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.