UWV Regio Groot Amsterdam

Wat doe je in Berlijn als je er verschillende keren bent geweest en alle highlights eigenlijk wel kent? Over het antwoord op die vraag hoeft Erik Borstel van het UWV Regio Groot Amsterdam niet lang na te denken: “in Duitsland kun je nog steeds van die kleine 1:87 schaalmodellen van raceauto’s kopen. En die spaar ik al jaren. Maar Berlijn heeft natuurlijk veel meer te bieden. “Je kunt daar echt alle kanten op.”

De personeelsvereniging van het UWV regio Groot Amsterdam is een actieve vereniging, die jaarlijks een reis naar het buitenland maakt. Erik Borstel, bestuurslid van de PV vertelt: “Ook vorig jaar al gingen we met twee groepen naar Berlijn, en dat was zo’n succes, dat we Berlijn ook nu weer op het programma zetten. En natuurlijk kozen we ook weer voor Diogenes Reizen. Want dat was het afgelopen jaar enorm goed bevallen.”

Je eigen ding doen
Met een groep van bijna 70 personen vertrok Erik in maart van dit jaar met de trein naar Berlijn. “Reizen met de trein is enorm relaxed. Je kunt af en toe eens een stukje lopen en je komt uitgerust aan op je bestemming. Wat onze groep vooral typeert is dat we het leuk vinden om samen te reizen en elkaar af en toe tegen te komen. Wat we zeker niet willen, is vast zitten aan een vooraf samengesteld programma. Iedereen wil graag zijn eigen ding kunnen doen en dus laten we elkaar helemaal vrij.”

Een echte terrassenstad
“Met of zonder programma, in Berlijn is enorm veel te doen en te beleven”, vindt Erik. “Mijn vrouw en ik kenden de stad al van voorgaande bezoeken, maar het blijft toch altijd leuk om er te zijn. Berlijn is een echte terrassenstad en omdat het juist de dagen dat wij er waren mooi weer was, hebben we veel buiten gezeten met een goed glas. En we hebben natuurlijk geshopt. Ik spaar al jaren speciale 1:87 schaalmodellen van raceauto’s. Die vind je niet meer in Nederland. Alleen al daarvoor ga ik met veel plezier naar Berlijn.”

Voor elk wat wils
“Collega’s die Berlijn nog niet kenden, kozen natuurlijk wel voor het bezichtigen van de bekende bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag en de Fernsehturm op de Alexanderplatz. En natuurlijk werden er boottochtjes op de Spree gemaakt en ging er zelfs een groep naar het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. Berlijn biedt wat dat betreft voor elk wat wils. Je kunt er prima shoppen, cultuur snuiven, musea bezoeken of juist even lekker helemaal niks doen. Het is een heerlijke stad waar je je direct thuis voelt.”

Prima hotel aan gezellige winkelstraat
“Erik vervolgt: “Berlijn is een grote stad waar je niet zomaar even in drie dagen doorheen loopt. Daarom was het ook zo prettig dat Diogenes Reizen voor alle deelnemers een OV kaart voor 72 uur had geregeld. Daarmee pak je net zo makkelijk de bus en de trein als de metro. En omdat het metrostation om de hoek van het hotel lag, hebben we daar heel veel gebruik van gemaakt. Ons hotel, Hotel Leonardo, lag overigens in de wijk Charlottenburg, dichtbij het beroemdste en grootste slot van Berlijn. Het was een nieuw hotel, volgens mij nog geen jaar oud en dat merkte je. Het was er schoon, best luxueus en toch al zeer sfeervol. En al lag het dan niet in het centrum, het lag wel aan een gezellige winkelstraat. Wij vonden het een prima keuze van Diogenes Reizen.”

Alles klopt!
Erik Borstel besluit: “Volgend jaar gaan we weer op reis, waarschijnlijk naar York. Dat is zo’n stad waar je privé niet zo snel komt. En uiteraard laten we de reis weer organiseren door Diogenes. Het bijzondere aan Diogenes Reizen vind ik het persoonlijke contact dat je vooraf hebt en het feit dat alles altijd helemaal klopt. En ook prettig is dat je de de reisbescheiden netjes op tijd ontvangt. Dat geeft rust, je hoeft verder nergens meer aan te denken.”