Onze partners

Diogenes Reizen wil u zo veel mogelijk garanties geven op het gebied van veiligheid en zekerheid, daarom zijn wij aangesloten bij zeven partners die dit waarborgen.

1. Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)   

Diogenes Reizen is lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR behartigt de belangen van de aangesloten reiswinkels, touroperators en websites. De strenge toelatingsvoorwaarden en kwaliteitseisen hebben er toe geleid dat het ANVR-logo een kwaliteitskeurmerk is geworden voor consumenten. Voor u als opdrachtgever maakt dat logo dus een groot verschil! De groepsreizen in onze offertes worden aangeboden onder de ANVR-reizigersvoorwaarden (bij een gekoppeld reisarrangement de GRA-voorwaarden). Deze ANVR-reizigersvoorwaarden kunt u hier lezen.

Of een reisorganisatie bij de ANVR is aangesloten, kunt u controleren via www.anvr.nl, klik op controleer lidmaatschap.

2. Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ)                                  

Diogenes Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reigelden Zakelijk (SGRZ). Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde groepsreizen onder de garantie van SGRZ.

SGRZ biedt garantie op door haar deelnemers (Diogenes Reizen) aan opdrachtgevers verkochte reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer (excl. luchtvervoer), overeenkomsten van verblijf. De verkochte producten worden voorzien van een door SGRZ uitgegeven garantiecertificaat.

Of een reisorganisatie bij SGRZ is aangesloten, kunt u controleren via www.sgrz.nl.

3. Stichting Calamiteitenfonds Reizen                                                               

Diogenes Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde groepsreizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

4. Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB)                                          

Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR bustouroperators, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met een keurmerk. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd.

ANVR Touringcarclassificatie
ANVR organisatoren van busreizen hebben ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning. Klik hier voor de specifieke verschillen.

Roken in de bus
ANVR reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Voor meer informatie zie: www.sktb.nl.

5. Society of Incentive Travel Executives (SITE)                                     

SITE is een afkorting van Society of Incentive Travel Executives. Ruim 2000 professionals uit de incentive-industrie hebben zich verenigd in deze wereldwijde vereniging. Site werd in 1973 opgericht en heeft inmiddels afdelingen in meer dan 85 landen.

Onze leden vertegenwoordigen incentive organisatoren, representanten van vergader locaties, luchtvaartmaatschappijen, touroperators, hotels en inkomende agenten. Al deze partijen zijn pro-actief betrokken bij de incentive branche en de inherente ontwikkelingen en staan garant voor kwaliteit en vakmanschap. Site investeert veel in kennisverbreding en marktonderzoek. De vereniging is voortdurend bezig haar leden te stimuleren om zichzelf blijven te ontwikkelen teneinde te voldoen aan de hoge kwaliteitsmaatstaven van de huidige markt.

Kijk voor meer informatie op www.siteglobal.com.

6. Travel Doctor                                                                                                  

Beschermd op reis met de juiste vaccinaties en reisadvies
Om gezond op reis te gaan en ook gezond weer terug te komen is, is het verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen. Zelfs voor 'dichtbij' bestemmingen, zoals Kroatië, Turkije en Marokko worden vaccinaties aanbevolen. Zonder vaccinaties loopt u onnodig risico. Het is daarom raadzaam om 6 tot 8 weken voor vertrek Travel Doctor te bezoeken voor een medisch advies op maat.

Gespecialiseerde huisartsen
Travel Doctor is een landelijke organisatie van gespecialiseerde huisartsen op het gebied van reizigersadvisering en -vaccinaties met vestigingen in heel Nederland. Zij houden rekening met uw medische geschiedenis en/of medicijngebruik. Het advies wordt individueel afgestemd en er wordt ruim de tijd voor u genomen. Ook wordt gecontroleerd of eerder gekregen vaccinaties nog voldoende bescherming bieden. U kunt bij Travel Doctor terecht vóór, tijdens en na uw reis.

Vergoed door ziektekostenverzekeraars
De meeste verzekeraars vergoeden de kosten (afhankelijk van uw eigen zorgverzekering).

Groepsvaccinaties bij u op locatie
Voor groepen kan Travel Doctor ook bij u op locatie komen voor de vaccinaties. Dan kunnen de vaccinaties aan alle reizigers tegelijk worden gegeven, zodat u gezamenlijk veilig en beschermd op reis gaat. Voor meer informatie en het maken van afspraken kunt u telefonisch contact opnemen met 040-2350300, mailen naar [email protected] of zie de website van Traveldoctor.

Gezond op reis, gezond weer terug!

7. GreenSeat: klimaatwijs op reis                                                         

Diogenes Reizen realiseert zich goed dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke vakantie en steunt daarom GreenSeat. GreenSeat biedt u de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Zo kunt u eenvoudig een steentje bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem en tegelijkertijd de prachtige natuur op aarde in stand houden, zodat u blijvend kunt genieten van de mooiste bestemmingen.

Meer weten? Meedoen? Ga dan naar www.greenseat.nl.