Bedrijfsreizen naar Portugal

Portugal is een gewilde vakantiebestemming vooral door de heerlijke zon, fijne zee en prachtige stranden. Denk aan de populaire streek de Algarve en de mooie eilanden Madeira en de Azoren. Maar wat al gauw vergeten wordt is dat Portugal ook een rijke historie heeft. Zo staat Porto bekend om de bruggen over de Duoro, die door de assistent van Eifel gemaakt zijn. Ook de oude markt Mercado do Bolhão straalt nog steeds de sfeer van de lang vervlogen tijden uit. Bent u meer een liefhebber van moderne architectuur? Dan is Lissabon echt wat voor u! En dan hebben we het nog niet eens over de vijftien inschrijvingen op de UNESCO werelderfgoedlijst die Portugal rijk is.

 

 

De Portugese bevolking is onwijs gastvrij. In de grote steden kunt u overal om hulp vragen en hoe verder u van de steden wegtrekt, hoe groter de gastvrijheid is. De belangrijkste taal is Portugees en in enkele delen van het land wordt nog Mirandees gesproken. Gelukkig spreken de meeste mensen in de toerisme en horeca branche goed Engels. Wist u trouwens dat Portugees één van de wijds verspreide talen ter wereld is? Deze prachtige taal wordt onder andere gesproken in Brazilië, Angola, Mozambique en Oost-Timor.

Tegenwoordig is Portugal één van de armste landen ter wereld maar is het tegelijkertijd ook één van de meest ontwikkelede landen ter wereld. Toch is er van de heersende armoede weinig te merken als u in dit land bent. U merkt het alleen aan de prijzen die voor wat wij gewend zijn erg laag liggen.