Reisvoorwaarden

Maatwerk

Dát is het uitgangspunt van Diogenes Reizen. Met uw wensen als vertrekpunt maken we voor iedere groep een voorstel op maat. Van bijvoorbeeld een busreis naar Antwerpen tot een vliegreis met volledig excursieprogramma naar Barcelona. Geen enkele reis is hetzelfde. Met kennis van zaken én onze persoonlijke inzet begrijpen we precies wat belangrijk is bij het organiseren van uw reis.

Alarmnummer

Diogenes Reizen is voor groepen die op reis zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op speciale noodnummers.

ANVR-reizigersvoorwaarden

Diogenes Groepsreizen is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daar over. Via de volgende link kun je de voorwaarden bekijken: https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf

Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk

Ons bedrijf is aangesloten bij SGRZ. De garantie van SGRZ geldt voor haar deelnemers aan opdrachtgevers verkochte reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer (excl. luchtvervoer), overeenkomsten van verblijf. Dit certificaat geeft uitsluitend recht op uitkering indien ook wordt voldaan aan het gestelde in artikelen 3 en 5 van de garantieregeling. Of een reisorganisatie bij SGRZ is aangesloten, kunt u controleren via www.sgrz.nl.

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie kunt u nalezen op www.calamiteitenfonds.nl.

Laagste prijsgarantie*

Bij Diogenes Groepsreizen hanteren wij de laagste prijsgarantie: indien u bij andere reisorganisaties een goedkopere prijs vindt voor dezelfde reis, dan passen wij de reissom van uw boeking aan en geven we u een extra korting!

*Voorwaarden

 • Terugbetaling kan worden aangevraagd wanneer de hoofdboeker kan bewijzen dat er binnen de 48 uren nadat de boeking gemaakt is sprake is van een verschil in de reissom van de huidige boeking en de op dat moment geldende prijs van dezelfde reis door een andere reisaanbieder actief op de Nederlandse markt, daarbij uitgaande van de reissom die op het uiteindelijke prijsoverzicht wordt getoond. Terugbetaling kan enkel worden aangevraagd binnen 48 uur na het opmaken van het bewijs via info@diogenesreizen.nl. Een dergelijke bewijs is bijvoorbeeld: printscreen(s) of foto(‘s) waarop te allen tijde de verschillende reiselementen, alsmede de geldende prijs op dat moment, de datum en tijdstip waarop het bewijs is gemaakt, duidelijk staan vermeld. Na controle en goedkeuring door Diogenes Groepsreizen, passen wij onze prijs aan.
 • Terugbetaling kan eenmalig aangevraagd worden en moet te allen tijde plaatsvinden binnen 48 uur na het (op)maken van bovengenoemd bewijs. Bij gebreke vervalt het recht op (aanvraag van) terugbetaling.
 • De garantie is alleen geldig op pakketreizen (niet op losse vluchten of wintersportvakanties), te boeken op www.diogenesreizen.nl
 • Het betreft een prijsvergelijking van een identieke pakketreis (vlucht/bus/trein, hotel, transfer). Voor de prijsvergelijking geldt dat alle reiselementen gelijk moeten zijn, deze reiselementen omvatten onder andere (maar niet uitsluitend):
  - Hetzelfde hotel en verzorging
  - Hetzelfde kamertype
  - Dezelfde verblijfsduur
  - Dezelfde aankomst- & vertrekdatum
  - Dezelfde vertrek- & aankomstluchthaven
  - Uitsluiting luchtvaartmaatschappijen Ryanair & Easyjet
  - Ruimbagage, al dan niet inclusief
  - Hetzelfde type transfer indien deze inclusief is
 • Het betreft een prijsvergelijking exclusief verzekeringen (annulerings- en/of reisverzekering).
 • Het betreft een prijsvergelijking inclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. 
 • Promotiedata en -aanbiedingen vallen niet onder deze garantie. Het komt namelijk vaak voor dat de hotelier zijn promotieperiodes spreidt over verschillende reisorganisatoren waarmee hij samenwerkt.
 • Specifieke persoonsgebonden promoties, korting op basis van kortingscodes, en/of acties van een andere reisorganisator (werknemerskorting, korting via clubs, persoonlijke kortingen,…) of bijkomende publicaties (vaak eenmalige (online) promoties, flyers, …) komen niet in aanmerking.
 • Het betreft een prijsvergelijking met een reis van een andere Nederlandse reisorganisatie die op het moment van de vergelijking ook nog beschikbaar moet zijn en boekbaar onder dezelfde boekingsvoorwaarden (ANVR en SGR)
 • Voldoet u aan de laagste prijsgarantie voorwaarden en heeft u uw reissom al volledig voldaan? Dan storten wij binnen 3 werkdagen het teveel betaalde bedrag terug op uw rekening.

N.B. onze prijsgarantie is alleen geldig voor reizen uit het Diogenes Groepsreizen programma.

(Aan)betaling

Na het afsluiten van de reisovereenkomst dient een aanbetaling te worden voldaan van 10% van de totale reissom (met een minimum van € 250,-), tenzij in de reisovereenkomst anders is bepaald i.v.m. afwijkende voorwaarden van specifieke leveranciers als bijvoorbeeld accommodaties, cruises en vliegtuigmaatschappijen. De aanbetaling dient binnen de gestelde termijn te zijn voldaan. De restantbetaling van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek door Diogenes Groepsreizen ontvangen te zijn. Indien een reisovereenkomst binnen 8 weken voor de dag van vertrek wordt afgesloten, dient de totale reissom ineens voldaan te worden.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering door de hoofdboeker/aanmelder (opdrachtgever)

Let op: Corona-omboekingen
Heef u uw groepsreis in tijden van Corona omgeboekt naar een andere bestemming of een andere vertrekdatum dan gelden de annuleringskosten zoals die waren op het moment van omboeken van uw oude groepsreis, tenzij deze op het moment van annuleren hoger zijn. U kunt uw reis maximaal 1x omboeken. 

Standaard annuleringskosten
Indien u de reisovereenkomst annuleert, zal Diogenes Groepsreizen u, naast de verschuldigde reserveringskosten, eventuele verzekeringspremies en het Calamiteitenfonds, annuleringskosten in rekening brengen. Naast eventuele specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen zoals vermeld in de reisovereenkomst, zijn onderstaande standaard annuleringskosten van toepassing.

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
 • Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot en met de vertrekdag of later: 100% van de reissom

Wet bescherming persoonsgegevens

Diogenes Groepsreizen houdt zich aan de regelgeving zoals omschreven in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hierin staan de bepalingen over het rechtmatig omgaan met persoonsgegevens. Klik op de volgende link voor meer informatie en de voorwaarden: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/over-privacy/wetten/wet-bescherming-persoonsgegevens

Keurmerk Touringcarbedrijf

Reis veilig, kies het Keurmerk Touringcarbedrijf! Veilig, comfortabel en milieubewust. Alle ANVR-bustouroperators, dus ook Diogenes Groepsreizen, werken uitsluitend met touringcarbedrijven die een keurmerk hebben: het Keurmerk Touringcarbedrijf of het ISO 9001:2008 veiligheidscertificaat.

Als je bij Diogenes Groepsreizen in de touringcar stapt, bent je verzekerd van het volgende:

 • Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge Keurmerk Touringcarbedrijf regels
 • Elk half jaar wordt het touringcarbedrijf daarop gecertificeerd
 • De chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, ruime ervaring en wordt iedere 5 jaar onderworpen aan een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR
 • De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd
 • De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid
 • Ook het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR-busclassificatie: Royal Class, Comfort Class of Tourist Class
 • Mocht er onverhoopt iets misgaan: het keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd

ANVR -touringcar

Alle Diogenes Groepsreizen worden uitgevoerd met Tourist of Comfort Class touringcars, die zijn voorzien van: dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast, koffiezetapparaat, 2 passagiersdeuren aan de rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning. ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard de mogelijkheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken. N.B. Op al onze reizen waar een lokale touringcar wordt ingezet, kunnen de faciliteiten in de touringcar afwijken.

Grensdocumenten

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart en voor bepaalde reizen kunnen speciale voorwaarden gelden, zoals een bepaalde geldigheidsduur van het paspoort of het aanvragen van een visum: let hier goed op! Heb je geen Nederlands reisdocument, dan dien je zelf bij de desbetreffende instanties te informeren of je buitenlandse document een geldig reisdocument is voor het land van bestemming. Zorg je ervoor dat je je grensdocumenten in je handbagage hebt?

Voorbehoud prijswijzigingen

Bij het samenstellen van onze arrangementen is Diogenes Groepsreizen uitgegaan van de toen heersende tarieven, belastingen en wisselkoersen voor de verschillende reisonderdelen als vervoer, accommodatie, verzorging en excursies. Diogenes Groepsreizen behoudt het recht om de reissom aan te passen indien wijzigingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen en toepasselijke wisselkoersen of brandstoftoeslagen daartoe aanleiding geven.

Verzekeringen

Neem het zekere voor het onzekere en regel van tevoren een goede reis- en ongevallenverzekering. Al vanaf enkele euro’s per dag ben je prima verzekerd. Schade die door een reisverzekering kan worden gedekt, kun je nooit op Diogenes Groepsreizen verhalen. Een reden te meer dus om een goede verzekering af te sluiten! Verder willen wij je wijzen op de mogelijkheid een annuleringsverzekering af te sluiten. Indien je om dringende redenen de reis moet annuleren, kunnen de kosten oplopen tot 100% van de reissom. Deze kosten kunnen door de annuleringsverzekering geheel worden gedekt. Onze medewerkers kunnen je hierover inlichten.

Mocht je nog geen reis- en annuleringsverzekering hebben afgesloten, biedt Diogenes Groepsreizen de mogelijkheid om een kortlopende reis- en annuleringsverzekering voor je af te sluiten bij de Europeesche Verzekeringen.

De voorwaarden van de van de Europeesche annuleringsverzekering kun je vinden via de volgende link:
https://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-annuleringsverzekering
De voorwaarden van de van de Europeesche reisverzekering kun je vinden via de volgende link:
https://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-reisverzekering

Onvolkomenheden

Wij doen ons uiterste best om je arrangement volgens overeenkomst te laten verlopen. Mocht je ondanks onze inspanningen toch een onvolkomenheid constateren, aarzel dan niet om dit aan de chauffeur/contactpersoon te melden. Vaak kan je probleem direct opgelost worden. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dien je onverwijld contact op te nemen met ons en kun je binnen twee maanden na terugkeer een klachtenbrief sturen.

Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en op de bestemming rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). ANVR reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen in de ANVR Informatiebrochure en op www.anvr.travel.

De content van de nieuwsbrieven en website van Diogenes Groepsreizen zijn met grote zorg samengesteld om (in redelijkheid) nauwkeurige en actuele informatie te verschaffen. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie op enig moment verouderd of niet meer geheel correct is. Diogenes Groepsreizen is hiervoor niet aansprakelijk. De content (gegevens) op de website en andere uitingen hieraan gelieerd kunnen te allen tijde zonder waarschuwing vooraf gewijzigd worden zonder opgaaf van reden. Diogenes Groepsreizen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele directe, indirecte of incidentele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de website of promoties.