Bedrijfsreizen naar Frankrijk

Frankrijk kennen wij natuurlijk allemaal van de lekkere wijnen, baguettes, de mooie stranden, de pittoreske dorpjes en de zingende Franse taal. Het is één van de populairste vakantiebestemmingen van ons Nederlanders. Bezoek de hoofdstad Parijs en geniet van de geweldige cultuur!

Groepsreizen naar Frankrijk

Frankrijk is een land met een eigen cultuur, iets waar Fransen onwijs trots op zijn. Hieronder een aantal interessante weetjes over de regels en gewoontes in dit bijzondere land.

Fransen zijn gek op slakken. Er worden jaarlijks zo’n 500 miljoen slakken gegeten. De meest geliefde is de Franse wijngaardslak, familie van onze tuinslak. Dit is overigens nog niks in vergelijking met de stokbrodenindustrie. Jaarlijks bakt dit volk zo’n tien biljoen stokbroden! Of zoals zij dit zelf noemen ‘baguette’. Elk stokbrood mag deze naam trouwens niet dragen. Een baguette is alleen een baguette wanneer deze alleen van bloem, zout en gist is gemaakt. Is dit niet het geval en zijn er meer toevoegingen gebruikt? Dan eet je een gewoon stukje ‘pain’. Brood dus.

Het zal een heel karwei zijn om al die stokbroden alleen op te eten, maar gelukkig krijgen de Fransen hier hulp bij. Frankrijk is namelijk de populairste vakantiebestemming ter wereld! Zo krijgen de Fransen jaarlijks bijna 85 miljoen toeristen over de vloer. En dat is ook best logisch, want Frankrijk telt maar liefst 38 bezienswaardigheden die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Én natuurlijk door de Eiffeltoren die heel wat toeristen trekt. Deze toren is niet alleen al 125 jaar hét symbool van Parijs het is ook één van de meest gefotografeerde objecten ter wereld.

Frans is een echte wereldtaal, het wordt namelijk in maar liefst 31 landen gesproken! Frankrijk heeft 22 hoofdregio’s die zijn verdeeld in 96 zogeheten departementen. Deze zijn op hun beurt weer onderverdeeld in maar liefst 36.568 gemeenten! En als laatste, kijk eens goed naar de omtrek van Frankrijk. Is het u wel eens opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft? Daarom wordt Frankrijk ook wel de bijnaam “l’hexagone” gegeven, wat zeshoek in de Franse taal betekent.