Schoolreis naar Polen? Bij Diogenes is alles mogelijk!

Polen is een relatief onbekend vakantieland, omdat het land grauw zou zijn. Dit is absoluut niet het geval. Het land is in de afgelopen jaren sterk gemoderniseerd en het heeft van alles te bieden. Polen heeft schitterende historische steden, zoals Krakau, Wroclaw en Warschau en is daarnaast ook nog eens relatief goedkoop. Krakau is de mooiste en tevens meest geliefde plek van Polen bij toeristen. Deze prachtstad is grotendeels intact gebleven na de Tweede Wereldoorlog en om die reden vindt u er talloze monumenten en gebouwen die absoluut een bezoek waard zijn. Het grootste plein van Europa is ook te vinden in Krakau, Rynek Glówny. Op dit plein vindt u gezellige terrassen, paleizen en gotische kerken. Bekijk onderstaand onze schoolreizen naar Polen.

Schoolreis naar Polen met Diogenes Reizen

Polen heeft vele bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben zijn de Wieliczka-zoutmijn, een van de oudste zoutmijnen ter wereld, het beruchte Auschwitz-Birkenau, welke een onuitwisbare indruk op u zal maken en het Tatragebergte. Een groot deel van Polen is vlak, maar dit gebied laat u ruige gebergtes zien die geschikt zijn om te trotseren op de mountainbike.

Tip: bezoek niet enkel de grote steden in Polen als Krakau en Warschau, maar laat u ook verrassen door de wat kleinere, en meestal nog goedkopere, steden. Een leuk stadje met mooie pleinen is Poznan.