Actuele reisadviezen

 

Actuele reisadviezen en richtlijnen op bestemmingen (update 13/05/22)
De Nederlandse overheid houdt op de website www.nederlandwereldwijd.nl alle actuele reisadviezen en protocollen per land cq. bestemming bij. Hier kunt u vinden welke bestemmingen inmiddels weer een positieve (geel of groen) reisadvies hebben. 

Momenteel worden of zijn in de meeste landen de Covid-maatregelen versoepeld of afgeschaft. Het moge echter duidelijk zijn dat maatregelen als een vaccinatiebewijs en/of PCR/Antigeen-testen, afstandsregels en een mondkapjesplicht in bepaalde situaties, locaties en bestemmingen nog van toepassing kunnen zijn of weer opnieuw ingesteld kunnen worden. Hier dient u dus rekening mee te houden. Op onze pagina Covid-19 FAQ op de website staat een opsomming van de huidige maatregelen. Voor meer actuele detailinformatie m.b.t. de geldende richtlijnen en protocollen op uw specifieke bestemming verwijzen wij naar de ANWB ‘Vakantie Reiswijzer’ . Houdt u er rekening mee dat deze richtlijnen ieder moment weer kunnen veranderen.

 

Het reisadvies van het land waar ik heen ga staat op oranje of rood. Wat nu?
Indien het officiële reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 14 dagen voor aanvang is van uw reis nog steeds oranje of rood is, dan wordt de reis door Diogenes Reizen geannuleerd! Wij zullen dan vervolgens, indien u dit wenst, samen met u proberen de reis om te boeken naar een latere datum. Is dit geen optie, dan ontvangt u uw geld terug middels onze ‘Geld-terug-garantie’. Zo kunt u met een gerust hart uw reis (om)boeken. Kijk voor de exacte voorwaarden en het garantie-pakket hier.

Wat gebeurt er als ik op reis ben en het reisadvies van de bestemming wordt aangepast naar oranje of rood?
Hiervoor hebben wij de 'repatriëringsgarantie'. Wij zorgen er altijd voor dat u weer veilig thuis komt. De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een pakketreis per bus, trein of vliegtuig bij ons boekt, bent u dus automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit, u bent er van verzekerd dat Diogenes Reizen u weer veilig naar huis brengt. Mocht het reisadvies tijdens uw reis van positief naar negatief wijzigen, dan zorgen wij (in overleg met u) voor een veilige terugreis. Hoe werkt het? We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat. Wij raden u tevens aan een Allrisk annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten als u ook niet COVID-gerelateerde omstandigheden (voor vertrek en tijdens uw reis), gedekt wilt hebben. Zo kunt u volledig zorgeloos op reis.

Waar moet ik de komende periode rekening mee houden als ik op reis ga?
Op onze pagina Covid-19 FAQ op de website staat een opsomming van de huidige maatregelen. Voor meer actuele detailinformatie m.b.t. de geldende richtlijnen en protocollen op uw specifieke bestemming verwijzen wij naar de ANWB ‘Vakantie Reiswijzer’ . Houdt u er rekening mee dat deze richtlijnen ieder moment weer kunnen veranderen.