Groepsreis Munchen

München… zoveel meer dan bier alleen

De meeste Nederlanders kennen München vooral van de oktober-festen, de bierhallen en biertuinen. Alsof ze in de schitterende hoofdstad van de deelstaat Beieren alleen maar aan het bier zitten… allesbehalve! München heeft namelijk ontzettend veel te bieden op het gebied van historie, kunst, cultuur, uitgaan en shoppen. Een weekend is al gauw te kort om deze heerlijke wereldstad ten volle te beleven.

In het centrum rond de Marienplatz liggen de kathedraal en het oude stadhuis met de bijzondere klokkentoren. Ook de vele biertuinen en leuke winkels vindt u hier in de buurt. De grote winkelketens zitten allemaal in het uitgebreide, verkeersvrije centrum. De grote merken vindt u in Maximilianstrasse en directe omgeving. Wilt u even ontsnappen aan de hectiek? Pak de fiets en maak dan een stop bij de Chinese Toren in de Englischer Garten, een heerlijk park in het centrum van de stad.

De prachtige musea zoals de Alte en Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne zijn een bezoek waard. Dit zijn drie verschillende musea, allemaal binnen vijf minuten loopafstand van elkaar. Ook de andere bezienswaardigheden van München liggen allemaal relatief dicht bij elkaar. De stad kunt u dus uitstekend te voet verkennen.

Een voetballiefhebber? Dan mag uiteraard een bezoek aan het stadion van Bayern München, de Allianz Arena, zeker niet ontbreken. Gaat u hart sneller kloppen van auto’s? Bezoek dan BMW Welt. Wilt u liever meer actie? Beklim of vlieg van het dak van het Olympisch stadion!

Ook de omgeving van München heeft u genoeg te bieden. Bezoek het indrukwekkende concentratiekamp Dachau, bewonder het sprookjeskasteel in Neuschwanstein, bezoek één van de oudste zoutmijnen van Europa of ga een dagje skiën op het Zugspitzplatt.

Kortom genoeg te zien en te doen! En als u er dan toch bent geniet dan ook van het gerstenat bij één van de vele ‘biergartens’ waar deze stad zo bekent om staat. Prost!

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.