Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

De Personeelsvereniging van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden organiseert jaarlijks rond de kerstdagen een tweedaagse buitenlandtrip voor haar leden. Vaak is Disneyland Parijs de bestemming. Goed bereikbaar en redelijk eenvoudig te regelen. Dit jaar viel de keuze op Londen, omdat die stad bekend staat als de kersthoofdstad van Europa. Maar is dat te organiseren; Londen met de bus, inclusief hotel voor maar twee dagen? Diogenes Reizen bewees dat het kon!

Paul Sengers, werkzaam bij de Technische Dienst van het Woerdense Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en bestuurslid van de personeelsvereniging vertelt: “Onze PV telt ruim 700 leden. Jaarlijks gaan we twee dagen met de bus op pad naar een stad in het buitenland en dan gaan we vooral op zoek naar kerstsfeer. Rond september gaan we bij elkaar zitten om te brainstormen over het komende jaar. Iedereen brengt ideeën in en dan wordt er gestemd. We zijn al redelijk vaak in Disneyland Parijs geweest, maar dit jaar viel de keus op Londen. Uiteindelijk gingen we met 120 man op pad; leden plus aanhang.”

Busreis als zoekopdracht
Dat het met de vindbaarheid van de website van Diogenes Reizen wel goed zit blijkt uit het verhaal van Paul. Hij vervolgt: “De volgende stap was het vinden van een reisorganisatie. Voor de trips in de buurt en ook voor Disneyland Parijs doen we altijd een beroep op een lokale busmaatschappij. Die kon een geheel verzorgde busreis inclusief hotel in Londen echter niet aanbieden. Toen zijn we gaan Googlen en typten we ‘busreis Londen’ in. Via die zoekopdracht vonden we drie potentiële touroperators bij wie we een offerte aanvroegen. Diogenes Reizen zat daar ook bij, en dat terwijl ze veel meer aanbieden dan alleen busreizen.”

Professionele uitstraling
“De offerte van Diogenes Reizen sprong er direct uit. Alles zag er gelikt uit en dat trekt enorm de aandacht. Maar een mooi vormgegeven offerte of programmatips zoals die van Diogenes is voor ons niet het belangrijkste. Dat is en blijft de prijs. Want we willen natuurlijk wel, dat er zoveel mogelijk PV leden meegaan. Het liefst alle 700 plus aanhang. Toen we ontdekte dat de prijzen van de drie aanbieders vrijwel gelijk lagen, kozen we voor Diogenes Reizen. Want zij kwamen uiteindelijk toch het meest professioneel over. Via de site en de offerte, maar ook toen ze voor ons aan de slag gingen.”

Mooi hotel in hartje Londen
“Het contact met Diogenes Reizen was vanaf het begin erg goed. Er was een klik en helemaal leuk was, dat ons contactpersoon ook nog bij ons langs kwam om alles door te spreken. Dat praat wel zo makkelijk. Zeker op het moment dat blijkt dat het regelen van een hotel nog best lastig werd. De hotels van onze voorkeur - in het centrum, 3-sterren en niet te duur - bleken vol te zitten, maar gelukkig vond Diogenes het Mint Hotel. Een schitterend nieuw design hotel op maar drie minuten loopafstand van metrostation Tower Hill. Het hotel is in 2010 geopend en dat merk je: alles ziet er nog nieuw uit en helemaal mooi is de 8ste verdieping, waar je vanuit de Sky-lounge een fantastisch uitzicht hebt op The Tower en The Tower Bridge.”

Genieten van een etmaal Londen
“Twee dagen Londen met de bus vanuit Nederland is best een uitdagende onderneming. We gingen ‘s ochtends om 06.00 uur weg en waren‘s middags om 14.00 uur in Londen. Op zondag reden we rond 16.00 uur weer weg. Uiteindelijk ben je dan dus maar een etmaal in die geweldige stad. Ik noem het dan ook wel een spoedcursus Londen. Op zaterdag gingen we naar Hydepark, dat helemaal in kerstsferen was. En natuurlijk gingen we naar Harrods dat rond de kerstdagen altijd extra uitpakt. Op zondag hebben we de bekende highlights gedaan zoals de Tower Bridge, The Tower, St. Pauls Cathedral en The Houses of Parliament met The Big Ben. En om vier uur dus weer in de bus op weg naar huis.”

Volgend jaar weer Diogenes
Paul besluit: “Volgend jaar gaan we weer naar Disneyland Parijs en toevallig ontving ik vanochtend de offerte van Diogenes Reizen op mijn bureau. Het idee is om met twee groepen en twee bussen te gaan. De ene groep gaat dan naar Parijs, de andere naar Disneyland. Dat vraagt om heel wat geregel natuurlijk en daar zijn ze bij Diogenes goed in, dat hebben ze dit jaar wel bewezen. Ik denk dan ook dat we er voor komend jaar wel weer uitkomen samen. De eerste keer is in ieder geval heel goed bevallen.”