Van Aarsen

Van Aarsen is gevestigd in het Limburgse Panheel. De directie van het  bedrijf dat machines en installaties voor de mengvoederindustrie ontwikkelt, produceert en verkoopt, wilde personeel en aanhang trakteren op een onvergetelijk weekend weg ergens in Europa. Het werd uiteindelijk Parijs, vanzelfsprekend georganiseerd samen met Diogenes Reizen.

Wiek Corstjens, medewerker van Van Aarsen, was vanaf de eerste plannen betrokken bij de organisatie van de reis ter ere van het 60-jarig bestaan. “We startten met een groep van twintig man. Daaruit werd een comité van zes personen samengesteld die het budget, de groepsgrootte, de bestemming en het programma op papier zette. Uiteindelijk werden een collega en ik aangewezen om een goede touroperator te vinden. Want dat je zo’n reis niet zelf kunt organiseren werd ons al snel duidelijk.”

Presentatie van Diogenes
We schreven verschillende reisorganisatoren aan, waaronder Diogenes. Veel touroperators konden niet garanderen dat we met de hele groep, ruim 200 man, in hetzelfde hotel zouden kunnen verblijven. Voor Diogenes was dat echter geen probleem. Toen we vervolgens een medewerkster van Diogenes uitnodigde en haar presentatie aanhoorden, wisten we het meteen: met deze club wilden we de reis graag organiseren.”

Gevarieerd programma
“We hadden vooraf al een zeer gevarieerd meerkeuze programma samengesteld, voor elk wat wils”, vertelt Wiek Corstjens. Zo was er een groep die graag volledig begeleid Parijs wilde ontdekken met de bus. Anderen wilden juist meer vrijheid en op eigen houtje de stad in met de metro. Aan al die verschillende eisen kon Diogenes zonder problemen tegemoet komen. Restaurants waren vooraf gereserveerd, metrokaartjes gekocht en een boottocht op de Seine geboekt.”

Over 15 jaar weer
Na alle voorbereidingen vond de jubileumreis van Van Aarsen uiteindelijk plaats in april. “Voor ons bedrijf was het de eerste keer dat we zo’n grootschalige reis op poten zetten. Je weet dan ook niet waar je allemaal rekening mee moet houden. Diogenes weet dat gelukkig wel en bezorgde ons een reiservaring waar nog steeds over nagepraat wordt. We hadden dan wel een duidelijk beeld van de bestemming en het programma, maar pas als je met een echte specialist rond de tafel zit, krijgt een reis echt vorm. Over 15 jaar vieren we ons 75-jarig bestaan. Ik kan me zo voorstellen dat we ook dan weer met Diogenes op pad gaan.”