Groepsreis naar Sint-Petersburg

Wilt u een bijzondere groepsreis maken? Kies dan voor Sint-Petersburg! Deze stad maakt uw groepsreis of bedrijfsuitje onvergetelijk. Bij interesse in een reis naar Sint-Petersburg, ontvangt u een reisvoorstel, op maat gemaakt voor uw groep. Hierdoor ontvangt u altijd de best beschikbare prijzen en is het ook nog eens afgestemd op uw specifieke wensen voor accommodaties, vervoersmogelijkheden en eventuele excursies.

Waarom Sint-Petersburg?

Sint-Petersburg werd op 27 mei 1703 gesticht door Peter de Grote. Het prachtige en statige Sint-Petersburg spreekt bij velen tot de verbeelding. Dit 'Venetië van het noorden' lijkt verdacht veel op ons eigen Amsterdam, waar Tsaar Peter de Grote dan ook inspiratie opdeed voor zijn stad. De unieke architectuur kreeg vorm onder Elizabeth en Katharina II. Als 'venster naar Europa' en hoofdstad van het Russische Rijk van 1712 tot 1917, werd Sint-Petersburg de bakermat voor kunst en literatuur.

De stad is met zijn architectuur uit de 18e en 19e eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen een toeristische trekpleister van belang. Vergaap u aan de pracht en praal, bezoek de Hermitage, woon een balletvoorstelling bij en geniet van Russisch eten en drinken. Tijdens uw groepsreis is er genoeg te beleven in deze adembenemende stad. 

Impressies

Excursies in Sint-Petersburg!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Hermitage Museum

Een bezoek aan de Hermitage kan niet ontbreken tijdens uw groepsreis naar Sint Petersburg. Het grootste kunstmuseum van Rusland is een van de meest prestigieuze musea van de wereld. In 1764 opgericht door Catharina de Grote, bestaat de collectie tegenwoordig uit 2,7 miljoen kunstwerken.  Er bevinden zich ook vele West-Europese kunstenaars onder de collectie, zoals Leonardo da Vinci en Raphael.

Kerk van de Verlosser op het Bloed

De Verlosserskerk heeft diverse namen maar de officiële naam is Kerk van de Wederopstanding van Jezus Christus. De kerk is gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II op 13 maart 1881 is vermoord. Na zijn dood is tussen 1883 en 1907 deze kerk gebouwd. Na de Russische Revolutie is de kerk geplunderd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende de kerk als opslagplaats voor levensmiddelen en raakte de kerk zwaar beschadigd. In 1970 is begonnen met de restauratie van de kerk en in 1997 werd deze weer geopend. Echter niet als kerk maar als museum. De architect van de kerk is Alfred Parland. Met de zeer drukke decoratie en de ui-vormige koepels vormt deze kerk een zeer groot contrast met de overige gebouwen in de omgeving. Het plafond en de wanden zijn volledig bedekt met in totaal ongeveer 7500 vierkante meter fijn mozaïekwerk. Een absolute aanrader om tijdens uw groepsreis naar Sint-Petersburg te bezoeken.

Bezoek 'Baltika' bierbrouwerij

Sint Petersburg wordt met recht, de bier hoofdstad van Rusland genoemd. Bezoek daarom tijdens uw personeelsreis of jubileumreis zeker de 'Baltika' bierbrouwerij. Het is de grootste bierbrouwerij van niet alleen Rusland, maar geheel Oost Europa.

Stadswandeling Sint-Petersburg

Hoe kunt u tijdens uw bedrijfsuitje naar Sint-Petersburg de stad beter verkennen dan door middel van een stadswandeling? Tijdens deze 3 uur durende stadswandeling loopt u langs alle bekende bezienswaardigheden van Sint Petersburg. U zult uw ogen uitkijken in de stad die zoveel te bieden heeft op cultureel gebied dat het ontzettend jammer is als de stadswandeling is afgelopen. Natuurlijk kan er, in overleg met de gids, een andere route gelopen worden.

Accommodaties in Sint-Petersburg!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Morskoy Vokzal

Morskoy Vokzal is een driesterrenhotel op ca. 7 km. loopafstand van het stadscentrum van St. Sint-Petersburg vlakbij de haven. De dichtsbijzijnde bushalte bevind zich op ca. 400 m. loopafstand, waardoor u binnen enkele minuten midden in het centrum van Sint-Petersburg arriveert. Faciliteiten van het hotel zijn o.a.: een eigen restaurant, bar en gratis wifi in de openbare ruimtes.

3* Ibis Sint Petersburg Centrum

Dit Ibis hotel bevindt zich op slechts 2 km. afstand van het stadscentrum. Nevsky Prospect, de belangrijkste winkelstraat van de stad, en het treinstation bevinden zich op slechts 500 m afstand. Het hotel beschikt over comfortabele tweepersoonskamers, voorzien van alle gemakken, bijv. een flatscreentelevisie met internationale zenders. In het gehele hotel is er internet te gebruiken. Ook beschikt het hotel over een eigen restaurant, waar veel Mediterraanse gerechten worden geserveerd en een bar.

4* Novotel St Petersburg Centre

Dit moderne viersterrenhotel, gelegen midden in het historische centrum van Sint Petersburg, is een ideale plek om na een dag in deze bruisende stad lekker tot rust te komen. Nabij het hotel vindt u bekende bezienswaardigheden als de Hermitage, het Mariinsky Theater en het Russisch Museum. Faciliteiten in het hotel zijn o.a. een bar en restaurant.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elk bedrijfsuitje vinden wij de voordeligste vlucht.