Viro Engineering

De jaarlijkse buitenlandreis die de personeelsvereniging van Viro Engineering organiseert, start altijd met een enquête onder de medewerkers. Voorzitter van de PV en office manager bij Viro, Rita van Gelderen, is heel eerlijk: “we gaan graag op pad, maar willen het liever niet zelf organiseren. Dat kunnen anderen veel beter, zoals Diogenes Reizen. Barcelona bleek de voorkeur te hebben en in mei dit jaar reisden we af naar de Catalaanse metropool.”

“Viro Engineering is een middelgroot ingenieursbureau met ruim 450 medewerkers, die werken vanuit zes vestigingen in Nederland en Duitsland”, vertelt Rita van Gelderen. “Jaarlijks organiseren we vanuit de personeelsvereniging een reis naar het buitenland. Vorig jaar gingen we voor het eerst met Diogenes Reizen op pad naar Berlijn. Ik had een mailingkaart van ze ontvangen en dat maakte me nieuwsgierig. Een bezoek aan hun website overtuigde me direct en de Berlijn reis werd prima georganiseerd. Vandaar dat we ook dit jaar weer voor Diogenes kozen.”

Zelf de stad ontdekken
“Diogenes Reizen gaat altijd op een heel flexibele manier om met onze wensen”, vindt Rita. “Ik geef de bestemming door, de reisduur en het aantal deelnemers aan de reis en vervolgens gaat Diogenes voor ons aan de slag. Ze weten dat we geen uitgebreid programma willen, maar wel een goed hotel, een stadstour en voor de zaterdagavond een restaurant waar we met z’n allen terecht kunnen. Juist omdat we maar drie dagen weg gaan, willen we de deelnemers zoveel mogelijk de vrijheid geven om de stad zelf te ontdekken. Van Diogenes krijgen we altijd een reisvoorstel met tal van alternatieven. Het is dus niet zo dat je maar één luchtvaartmaatschappij, één hotel en één restaurant krijgt voorgeschoteld, maar volop keuze hebt.”

Vroeg weg, laat terug
“Drie dagen voor een stad als Barcelona is natuurlijk erg kort. We wilden dan ook zo optimaal mogelijk profiteren van de tijd die we hadden. Hoe langer je er ergens bent, hoe leuker het nu eenmaal is. Gelukkig konden we op vrijdagochtend vroeg weg en zondagavond pas laat terug. Op die manier haal je het meeste uit je reis. Ons hotel bevond zich in de buurt van het FC Barcelona voetbalstadion Camp Nou. Van daar uit konden we vrij eenvoudig de rest van de stad gaan ontdekken omdat de metro vlakbij was. Dat maakte het ook makkelijk om ook plekken die wat verder weg liggen te bezoeken, en dat hebben we ook zeker gedaan.”

Terrasjes in de Barrio Gótico
“Tijdens de stadstour per bus kregen we de highlights te zien en was er de mogelijkheid om hier en daar uit te stappen. Maar dan heb je vaak niet voldoende tijd om iets ook echt te gaan bezoeken. Neem nou de Sagrada Familia; daar stond een enorme rij voor de deur met een wachttijd van anderhalf uur. Dat ga je dan op dat moment natuurlijk niet doen. Maar omdat we dus geen vast programma hadden, kregen we volop de kans om op eigen gelegenheid precies die bezienswaardigheden te bezoeken die we graag wilden. Zo zijn we met de metro naar het strand geweest en naar de Olympische haven, maar ook naar Parc Güell. Te voet zijn we via allemaal kleine straatjes en terrasjes naar de Ramblas gelopen en hebben we natuurlijk genoten van de Barrio Gótico, de oude binnenstad. We hebben zelfs nog lekker geshopt in een modern winkelcentrum dat vlakbij ons hotel lag. Met zoveel dingen te doen en te beleven vliegt de tijd natuurlijk.”

Blindelings vertrouwen
Rita van Gelderen besluit: “Voor volgend jaar hebben we het plan opgevat om met de personeelsvereniging naar Wenen te gaan. Dat lijkt een beetje tuttig, maar we hebben ondertussen al wel ontdekt dat Wenen heel veel te bieden heeft. Natuurlijk nemen we dan weer contact op met Diogenes Reizen. De samenwerking verloopt altijd zo enorm soepeltjes en we kunnen blindelings op ze vertrouwen. Vrijwel alles is mogelijk en er wordt goed meegedacht. En verandert er eens iets aan onze wensen of aan de samenstelling van de groep, dan is een telefoontje voldoende om dingen aan te passen. Dat geeft een prettig gevoel.”