KP&T

Al sinds 1998 is KP&T specialist in het werven, selecteren en detacheren van technici op MBO-, HBO- en WO- niveau. Vanuit zes vestigingen verspreid over het land gaan de ruim 40 personeelsleden iedere dag opnieuw voor een dikke 10 in dienstverlening. Voor het jaarlijkse KP&T teambuildings-weekend deden ze een beroep op Diogenes Reizen. Het werd letterlijk en figuurlijk een topervaring!

Anne Berkers, medewerker marketing & communicatie bij de KP&T vestiging in Weert, organiseerde samen met een collega het winterse weekend. Ze vertelt: “KP&T is een jonge en energieke club die werkt vanuit zes vestigingen in het land. Deze spreiding zorgt ervoor dat onze 41 medewerkers elkaar niet zo vaak zien. Vandaar dat we jaarlijks een KP&T Weekend organiseren. Een actief weekend ergens in Europa, dat in het teken staat van gezelligheid, teambuilding en elkaar beter leren kennen..”

Nergens omkijken naar
“Voor deze reis met al onze collega’s deden we weer een beroep op Diogenes Reizen. Zij hadden in de zomer van 2011 al een geweldig weekend georganiseerd in Praag en dat was tot in de puntjes verzorgd. Heel eerlijk, we vroegen ook offertes op bij andere touroperators, maar we kozen uiteindelijk gewoon voor de vertrouwde kwaliteit van Diogenes. De contacten zijn leuk, ze geven je echt een goed gevoel en alles wordt netjes en snel geregeld. Je hebt eigenlijk nergens meer omkijken naar.”

Onze wensen over de schutting
Anne vervolgt: “Deze keer wilden we graag naar een wintersportbestemming. We waren in het verleden al eens in Lapland geweest en iets dergelijks wilden we nu weer, maar dan wat dichter bij huis. We ‘pikten’ een aantal actieve programmaonderdelen van dat weekend en gooiden al onze wensen vervolgens ‘over de schutting’ bij Diogenes Reizen. Het was voor hen ook een hele uitdaging, omdat ze dit soort reizen niet standaard in hun programma hebben. Maar ze kennen zo goed de weg in Europa en hebben zo veel contacten. We wisten zeker dat het goed zou komen.”

Luxe hotel met zwembad
Diogenes stuurde ons een aantal uitgewerkte voorstellen en uiteindelijk kozen we voor Spindleruv Mlyn, de bekendste wintersportplaats van Tsjechië, in het hart van het Reuzengebergte, 140 km ten noorden van Praag.  Spindleruv Mlyn is sfeervol en gezellig en de ideale uitvalsbasis voor de actieve programmaonderdelen die Diogenes Reizen ons voorstelde. We vlogen van Amsterdam naar Praag op vrijdagmiddag. Daar aangekomen stonden onze twee reisleidsters Zaneta en Jana al op ons te wachten. Met de bus vertrokken we vervolgens naar Jested waar we met een kabelbaan de berg op gingen om te lunchen in de TV Toren. Daarna reden we naar Spindleruv Mlyn, waar we onze intrek namen in het Clarion hotel. Een luxe hotel met zwembad en een prima restaurant, waar we de eerste avond ook dineerden.”

Wintergames in de sneeuw
“Het avondprogramma begon meteen al uitdagend met een 4 kilometer lange slee-afdaling. Onderaan de berg kon je nog op de Giant Swing, een enorme schommel, en wie wilde kon gaan skiën of snowboarden. Vooraf had Diogenes al skikleding, ski’s, boards en schoenen geregeld en dat lag allemaal klaar. De volgende dag stond in het teken van de Wintergames met onderdelen als sneeuwscooter- en quadrijden en een tocht met een hondenslee. Ook waren er tal van teambuildings- opdrachten in de sneeuw. ‘s Avonds dineerden we in een restaurant in het centrum van het dorp, waar we uiteindelijk ook gingen stappen. En dat lukt wel met 40 jonge mensen bij elkaar”, lacht Anne.

Helikoptervlucht over het Reuzengebergte
“Het absolute hoogtepunt van het weekend, en dat bedoel ik letterlijk, was de helikoptervlucht over het Reuzengebergte op zondag. We hadden geweldig weer en gingen steeds in groepjes van drie met de helikopter de lucht in. Dit programmaonderdeel was iets extra’s, als beloning omdat we intern onze doelstellingen hadden behaald in het afgelopen jaar. Het was een topervaring. En zo hebben we het hele weekend ook ervaren. Mijn complimenten. Alles was weer tot in de puntjes goed geregeld. Het vervoer op tijd, de faciliteiten netjes, het programma geweldig en de reisleidsters hulpvaardig, maar altijd discreet op de achtergrond. Vanuit de groep heb ik na afloop alleen maar positieve reacties gehad. Bij KP&T willen we in alles wat we doen de beste zijn, wij gaan voor ‘n 10! En dat cijfer geven we dit weekend ook, met dank aan Diogenes Reizen.”