SNS Reaal

SNS Reaal is een Nederlandse bankverzekeraar die geldzaken eenvoudig en begrijpelijk wil maken. En zo gaat de regionale activiteitencommissie ‘t Boschje, onderdeel van de landelijke personeelsvereniging, ook om met het organiseren van het jaarlijkse Stedenweekend. Het moet makkelijk en goed zijn. Vandaar dat al jaren wordt gekozen voor Diogenes Reizen.

“SNS Reaal heeft een landelijke personeelsvereniging” legt Marjon de Voigt uit. “Daaronder vallen regionale activiteitencommissies zoals ‘t Boschje voor de regio Den Bosch. Ik ben secretaris van ‘t Boschje en samen met vier andere bestuursleden verantwoordelijk voor de organisatie van tal van activiteiten. Van karten en pokertoernooien tot tal van workshops. Hoogtepunt is elk jaar het Stedenweekend, voor zowel PV-leden als aanhang. Dit jaar was de bestemming Praag.”

Al jaren met Diogenes op reis
“We gaan al jaren op pad met Diogenes Reizen. Hoe lang weet ik niet eens. Onze voorgangers in het bestuur organiseerden met Diogenes al trips naar onder meer Keulen, Brugge, Parijs en Düsseldorf met kerst. Wat je ieder jaar weer merkt is dat Diogenes echt ingespeeld is op grote groepen. We hebben ook wel eens iets geprobeerd met onze eigen reisorganisatie, die zakenreizen regelt. Maar dan zie je direct dat die toch duurder zijn en minder kaas hebben gegeten van het organiseren van reizen voor grote groepen. Vandaar dat we ieder jaar weer terugkomen bij Diogenes.”

Metrostation om de hoek
“De reis naar Praag van dit jaar vond plaats van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober. We gingen met 65 deelnemers op pad en Diogenes Reizen regelde een vlucht en een goed hotel, net iets buiten de stad. We nemen altijd al een half jaar van te voren contact op met Diogenes, maar zelfs dan al is het haast niet meer mogelijk om een hotel in het centrum van de stad te krijgen. Het alternatief was echter prima. Het Courtyard By Marriott Prague Flora lag om de hoek van een metrostation. We waren dus steeds snel in de binnenstad.”

Stadswandeling en boottocht
“De samenwerking met Diogenes Reizen verloopt al jaren heel vlotjes”, vindt Marjon. “Wij zoeken altijd contact via de mail. Dan beschrijven we wat we willen, met hoeveel mensen en naar welke bestemming onze voorkeur uitgaat. Diogenes komt vervolgens met een uitgebreid voorstel met een aantal hotels en vluchten van verschillende maatschappijen. Maar ook met heel veel goede programmatips. Voor drie dagen willen we geen al te uitgebreid programma vastleggen, maar we volgen toch altijd wel 1 of 2 tips van Diogenes. Een stadswandeling met een Nederlandse gids is altijd leuk en dit jaar kozen we ook voor een boottocht met diner over de Moldau.”

Mooie winkels en een gezellig uitgaansleven
“Omdat we maar zo kort gaan, laten we de deelnemers zo vrij mogelijk. We sturen voor de reis wel een reisbrief rond met tips en ideeën. En dankzij de stadswandeling kom je op plekken die je daarna nog wat uitgebreider kunt bezoeken als je wilt. En dan kun je uit heel veel highlights kiezen want Praag is natuurlijk een prachtige stad. We hebben onder andere over het Wenceslavplein gewandeld met het monument voor Jan Palach. We hebben de bekende astronomische klok bekeken en zijn over de Karelsbrug naar de Burcht met de Sint Vituskathedraal gelopen. Ook hebben we de Joodse wijk, een synagoge en de oude Joodse begraafplaats bezocht. Heel indrukwekkend. En wat ons vooral opviel was dat Praag niet alleen veel historische bezienswaardigheden heeft, maar ook mooie winkels en een gezellig uitgaansleven met leuke restaurants en kroegen.”

Diogenes verbreedt onze horizon
Marjon besluit: “Voor ons is een aantal criteria belangrijk bij het organiseren van ons Stedenweekend. De prijs natuurlijk, maar ook de bestemming. Vroeger gingen we altijd met de bus, maar dan heb je op een gegeven moment de leukste steden in de directe omgeving wel gezien. Met het vliegtuig wordt je actieradius veel groter en worden ook steden verder in Europa bereikbaar. Voor komend jaar denken we aan Lissabon, Porto, Boedapest of Rome. Allemaal steden waar we met ‘t Boschje nog niet zijn geweest. Maar het kan maar zo iets anders worden. Komen we er niet uit, dan kunnen we altijd terecht bij Diogenes Reizen. Zij weten wel raad met het organiseren van stedentrips voor grote groepen. En ze zorgen ervoor dat wij nog ieder jaar onze horizon kunnen verbreden.”