Eco-Kamp Indonesië - een unieke virtuele schoolreis!

Creëer zelf een duurzamere en betere wereld, maak direct het verschil voor de lokale bevolking!

Nieuw bij Diogenes Reizen; het Eco-Kamp Indonesië. Een unieke combinatie van een duurzaamheidsproject, een goed doel (ontwikkelingshulp) en een virtuele reis in Indonesië.

Onder leiding van onze gecertificeerde partner ‘LooLa Eco Adventure Group Indonesia’ maken leerlingen kennis met, en gaan ze op een persoonlijke en impactvolle manier aan de slag met twee van de belangrijkste thema’s van deze tijd; duurzaamheid en ongelijkheid. Naast de educatieve kant van het project, maken leerlingen tijdens de ‘ live’ sessies persoonlijk van dichtbij mee hoe ze zelf in de vorm van aandacht en deelname de uitvoering van het goede doel faciliteren en zo direct mensen helpen in een ontwikkelingsland. Ze maken het verschil, een eye-opening experience!

Gedurende het project gaan we op een interactieve wijze werken aan de bewustwording van de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. Deze werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, zijn er op gericht bij te dragen aan het bestrijden van extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. We maken het persoonlijk door de groepjes in dit project een ‘echt’ ontwikkelingsproject te laten begeleiden en uitvoeren. Ze worden gekoppeld aan een lokale familie in Indonesië, met wie ze via een online verbinding direct in contact staan. Samen met het team van onze ontwikkelingspartner ter plaatse, LooLa Eco Adventure, wordt er binnen de projectduur bijvoorbeeld een stromend water systeem, een drinkwater systeem en sanitair gerealiseerd bij de familie. Een zogeheten Safe Water Garden, die tegelijk ook als moestuin fungeert, aangedreven door afvalwater. De leerlingen doorlopen het volledige proces samen met de familie, en maken zo direct een verschil op de wereld. Een unieke vorm van educatie, bewustwording en ontwikkelingshulp met directe impact op het leven van mensen en de duurzaamheid van onze planeet!

Projectprogramma in vogelvlucht

 • Er zijn 3 keuzepakketten mogelijk, variërend van 3 halve dagen tot 5 halve dagen.
 • Interactieve Webinars van LooLa Eco Adventure over de 'Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties Webinars m.b.t. het gekozen ontwikkelingsproject; bijvoorbeeld de aanleg van sanitair en een Safe Water Garden.
 • Interactieve projectopdrachten in groepsverband in kader van bewustwording van de wereld duurzaamheidsdoelen en ter voorbereiding op het daadwerkelijke ontwikkelingsproject en de ‘e-meeting’ met de lokale familie.
 • Virtuele reis door een lokale Indonesische gemeenschap – meerder online live contactmomenten.
 • Leerlingen maken in de vorm van video’s op o.a. social media het verslag van het project
 • De webinars kunnen naar keuze in het Nederlands of in het Engels worden verzorgd. Het contact met de lokale bevolkiing zal in het Engels plaatsvinden.

Wat halen de leerlingen hieruit

 • Bewustwording van de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties
 • Bewustwording van hun eigen footprint en de acties die ze zelf kunnen ondernemen voor een duurzamere wereld
 • Bewustwording van de directe impact van o.a. klimaatverandering, sanitaire voorzieningen en plasticafval op het leven van mensen in heel veel ontwikkelingslanden
 • Ontwikkeling van cross-culturele sociale vaardigheden in interactie met de lokale Indonesische familie
 • Verhoogde empathie, begrip en cross-cultureel respect voor andere gemeenschappen en culturen in de derde wereld.
 • De ontwikkeling van projectmatige vaardigheden als plannen, leiderschap, teamwork, doorzettingsvermogen, communiceren met andere culturen, presenteren en social media verslaglegging.

Onze partner ter plaatse – de LooLa Eco Adventure Group
Dr. Marc van Loo is een Nederlander die na z’n studie door Azië trok en verknocht raakte aan Indonesië. Hij ontwikkelde de droom om in Azië om een eco-resort op te richten dat de talenten van authentieke lokale Indonesische mensen zou etaleren voor een eco-bewust internationaal publiek.
Vanaf 1991 doceerde hij in Singapore wiskunde en natuurkunde aan universiteiten en scholen, totdat hij samen met z’n vrouw Isabelle Lacoste kon investeren in de start van hun droom; het Eco-resort. We gebruikten onze kennis als docenten om ons voornamelijk te richten op schoolreizen. We boden prachtige educatie eco-reizen aan met veel gemeenschaps-, duurzame en avontuurlijke activiteiten, om zo te laten zien dat lokale mensen echt een wereldklasse eco-resort kunnen runnen.
Dat had succes, want LooLa werd in 2012 bekroond tot beste eco-resort in Azië en in 2015 zelfs tot beste eco-toerisme operator van de wereld. We gebruikten die eco-accolades om met de hulp van geld van de Nederlandse overheid en samen met Nederlandse, Singaporese en Indonesische universiteiten in 2016 een sanitair-systeem van UNICEF te optimaliseren. Dat geoptimaliseerde systeem heet de Safe Water Garden, en de Indonesische overheid keurde het in 2019 goed als onderdeel van hun nationale standaards, waarmee de SWG officieel ’s werelds meest kosten-efficiënte sanitair-systeem werd, zie https://safewatergardens.org/cost-efficiency . Tijdens COVID-19 werd LooLa opnieuw pionier en we ontwierpen onze virtuele Eco-camps voor (internationale) scholen. Samen met Diogenes Reizen bieden we deze virtuele reis nu ook aan voor Nederlandse scholen.

 

Er is keuze uit de volgende 3 projectpakketten; variërend qua tijdsduur en inhoud:

Pakket 1 - Brons

 • Prijs: Euro 99,- p.p. (min. deelname 25 personen)
 • Het basispakket: compact & leerzaam
 • Inclusief: projectbegeleiding door LooLa Eco Adventure Group, voorbereiding i.s.m. docent, educatieve handvatten voor de docent, webinars en online events, donatie goed doel m.a.w. bijdrage aan het realiseren van het ontwikkelingsproject: aanleg van stromend water, sanitair en een Safe Water Garden (moestuin).
 • Totale projectduur 12 uur - 3x een halve dag
 • Klik hier voor meer informatie

Pakket 2 - Zilver

 • Prijs: Euro 129,- p.p. (min. deelname 25 personen)
 • Het Brons-basispakket uitgebreid met 2 modules: Duurzaamheid en impact van leerligen zelf & VN Wereld Duurzaamheidsdoelen 
 • Inclusief: projectbegeleiding door LooLa Eco Adventure Group, voorbereiding i.s.m. docent, educatieve handvatten voor de docent, webinars en online events, donatie goed doel m.a.w. bijdrage aan het realiseren van het ontwikkelingsproject: aanleg van stromend water, sanitair en een Safe Water Garden (moestuin).
 • Totale projectduur 16 uur - 4x een halve dag of 2x een hele dag
 • Klik hier voor meer informatie

Pakket 3 - Goud

 • Prijs: Euro 169,- p.p. (min. deelname 25 personen)
 • De complete ervaring. Het Zilver-pakket aangevuld met een module over het Plastic-probleem, Safe Water Bricks & online kookles van de locals.
 • Inclusief: projectbegeleiding door LooLa Eco Adventure Group, voorbereiding i.s.m. docent, educatieve handvatten voor de docent, webinars en online events, donatie goed doel m.a.w. bijdrage aan het realiseren van het ontwikkelingsproject: aanleg van stromend water, sanitair en een Safe Water Garden (moestuin).
 • Totale projectduur 20 uur - 5x een halve dag of 2x een hele dag en 1 halve dag
 • Klik hier voor meer informatie

 Referenties & Testimonials

Bekijk hieronder het filmpje van een Oostenrijkse school en ga naar de website van Loola Eco Adventure voor meer informatie en testimonials van scholen die het Eco-Kamp project reeds hebben afgerond!

 

   

Klanten over Diogenes Reizen

"
De hele reis was geweldig! We vonden het al bijzonder dat Diogenes Reizen op korte termijn toch nog twee optredens voor ons wist te regelen, maar ook alles eromheen was prima georganiseerd. We hadden een splinternieuwe bus die ons snel naar Antwerpen bracht. Daar aangekomen konden we al om 14.00 uur inchecken in ons hotel. Het was van begin tot eind helemaal leuk en gezellig.
"
Gospelkoor Connection
Gospelkoor Connection
Koorreizen
"
Het was weer een geweldige reis! Alles is zonder problemen verlopen. De checks op gezondheid op de luchthavens namen wel wat tijd in beslag, maar de reis verliep soepel. Het hotel was heel prettig (ook de locactie) en het was een heel rustig Rome! Hierdoor konden we overal goed bij zonder rijen en massa’s mensen om ons heen. We hebben volop genoten en voelden ons veilig. De regels worden door de Italianen gerespecteerd in het OV en publieke ruimtes. Kortom, we wilden niet weg!
"
Petrus Canisius College
Petrus Canisius College
Schoolreizen
"
Deze keer wilden we graag naar een wintersportbestemming. We gooiden al onze wensen ‘over de schutting’ bij Diogenes Reizen. Het was voor hen een hele uitdaging, omdat ze dit soort reizen niet standaard in hun programma hebben. Maar ze kennen zo goed de weg in Europa en hebben zo veel contacten. We wisten zeker dat het goed zou komen.”
"
KP&T
KP&T
Bedrijfsreizen
"
“Dat wij al jaren kiezen voor Diogenes Reizen heeft vooral te maken met de ontspannen en persoonlijke manier van zakendoen. Er is veel mogelijk en er wordt altijd heel goed rekening gehouden met ons budget, dat beperkt is. Ik vind Diogenes erg sterk in het aanbieden van een reisprogramma inclusief accommodatie waarvan de prijs/kwaliteitverhouding goed is.
"
Merlet College
Merlet College
Schoolreizen
"
Bas Leurs, Docent User Experience Design aan de Hogeschool Rotterdam, is een drukbezet man. Hij geeft drie dagen per week les, is onderzoeker en volgt tegelijkertijd ook nog een voltijds masterstudie aan de TU Delft. Zijn dagen zijn goed gevuld en met het organiseren van een studiereis voor zijn studenten wil hij dan ook liever niet al te veel tijd kwijt zijn. Maar het moet wel goed zijn. Vandaar dat hij al jaren kiest voor Diogenes Reizen.
"
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool Rotterdam
Schoolreizen
"
De medewerkers van de provincie Flevoland, de jongste provincie van Nederland, zijn het pionieren nog niet verleerd. Als ze zelf iets kunnen regelen, doen ze dat graag. Maar voor de personeelsreis naar Rome riepen ze toch graag de hulp in van een ervaren reisorganisatie. Na een persoonlijke kennismaking op het provinciehuis in Lelystad was de keuze snel gemaakt voor Diogenes Reizen. En die organiseerde twee identieke reizen naar Rome.
"
Provincie Flevoland
Provincie Flevoland
Bedrijfsreizen
"
SNS Reaal is een Nederlandse bankverzekeraar die geldzaken eenvoudig en begrijpelijk wil maken. En zo gaat de regionale activiteitencommissie ‘t Boschje, onderdeel van de landelijke personeelsvereniging, ook om met het organiseren van het jaarlijkse Stedenweekend. Het moet makkelijk en goed zijn. Vandaar dat al jaren wordt gekozen voor Diogenes Reizen, dit jaar was de bestemming Praag.
"
SNS Reaal
SNS Reaal
Bedrijfsreizen

Eco-Kamp Indonesië; de unieke combinatie van een virtuele reis, een duurzaamheidsproject en een goed doel!

Nieuw bij Diogenes Reizen; het Eco-Kamp Indonesië voor scholen. Een unieke combinatie van een virtuele reis, een duurzaamheidsproject en ontwikkelingshulp.