Nieuw: Europeesche reisverzekering met een extra Covid Care Dekking

Diogenes Reizen wilt dat u altijd ontspannen op reis kunt, ook in deze tijd waarin Covid-19 nog een rol speelt in de wereld. Daarom biedt Diogenes Reizen, per 8 juni 2021, i.s.m. de Europeesche Verzekeringen de mogelijkheid om een Kortlopende Reisverzekering te boeken met een extra Covid Care Dekking: Extra reis- en verblijfskosten Covid

Deze COVID Dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten als jij en je eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming jou en je eventuele medeverzekerde(n) verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt.

Boek een reis bij Diogenes Reizen en sluit meteen een extra reisverzekering met COVID Care dekking af. Let op: de verzekering met COVID Care dekking is alleen via Diogenes Reizen te boeken, niet via de website van Europeesche verzekeringen. Onderstaand treft u in de links de voorwaarden van deze verzekering: Clausuleblad extra reis- en verblijfskosten (Covid-19) en Verzekeringskaart extra reis- en verblijfskosten (Covid-19).

Hoe werkt het?

Indien u de dekking voor extra reis- en verblijfskosten wenst af te sluiten, dan moet aan het volgende worden voldaan:

 • Er dient een nieuw te sluiten kortlopende reisverzekering te worden afgesloten. Mocht u al eerder een reis bij Diogenes Reizen hebben geboekt, maar toch interesse hebben in deze verzekering. Neem dan contact met ons op: telefoonnummer 088-10 30 700.
 • Op de kortlopende reisverzekering moet de extra dekking “Extra sportuitrusting” afgesloten worden (en dus ook bagage).
 • De premie is verschuldigd voor alle verzekerde personen voor de gehele reisduur.
 • De Dekking Extra reis- en verblijfskosten kan alleen afgesloten worden in de periode tot en met 31 juli 2021
 • De betreffende clausule (1.02, zie hieronder) wordt verstrekt bij de verzekeringspolis (boekingsbevestiging).
 • De combinatie van de dekking “Extra sportuitrusting” samen met de clausule Extra reis- en verblijfskosten geeft recht op de in die clausule vermelde dekking.

 

Clausule Extra reis- en verblijfskosten

In aanvulling op artikel 2.3 van de Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering geldt dat u met deze clausule bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19.

Wat is verzekerd?
Extra reis- en verblijfskosten als u en uw eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming u en uw eventuele medeverzekerde(n) verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt.

Wanneer bent u verzekerd?
U bent alleen verzekerd als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:

 • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 1 april 2021 tot en met 31 oktober 2022.
 • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies ‘groen/geel’ voor uw reisbestemming;
 • De (lokale) overheid van uw reisbestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd waardoor u en uw eventuele medeverzekerde(n) op de geplande terugreisdatum niet kunt/kunnen terugreizen naar Nederland;
 • U maakt door deze quarantaine onvoorziene extra verblijfs- en/of reiskosten die niet vergoed worden door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, uw vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisaties.
 • De dekking is alleen van kracht als uit de polis blijkt dat de voor deze dekking verschuldigde toeslagpremie is betaald. Dit is te zien aan de dekking extra sportuitrusting.

 Wat krijgt u vergoed?

 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot maximaal € 100,- per verzekerde per dag voor maximaal 10 dagen
 • De vergoeding van verblijfskosten verminderen wij met 10% in verband met kosten die u bespaart op uw normale levensonderhoud.
 • Extra reiskosten naar Nederland tot max. € 750,- per verzekerde.
 • Wij vergoeden maximaal € 5.000, - per polis.

Belangrijk: De kosten worden alleen vergoed als u deze in overleg met en met goedkeuring van de Europeesche of de Europeesche Hulplijn (+31 20 651 57 77) heeft gemaakt.

De voorwaarden van de Europeesche Verzekeringen:

Clausule Extra reis- en verblijfskosten 1.02

Verzekeringskaart Extra reis- en verblijfskosten