Schoolreis Düsseldorf

De modehoofdstad van Duitsland

Shoppen, stappen, flaneren en genieten… in Düsseldorf kan het allemaal. Daarnaast biedt Düsseldorf ook vele belangrijke bezienswaardigheden die zeer leerzaam zijn voor de leerlingen tijdens uw schoolreis. Het is een elegante stad en de onbetwiste modehoofdstad van Duitsland. De belangrijke modebeurzen worden in Düsseldorf gehouden en dat merkt u aan de talloze designerwinkels in deze fraaie stad aan de Rijn. Het is een relatief kleine stad waar de leukste en mooiste plekken op loopafstand liggen. Of het nu om winkelen, uitgaan, architectuur, kunst of gezelligheid gaat, Düsseldorf zal u geen moment vervelen.

Het oude stadsgedeelte ligt op de rechteroever van de Rijn, het moderne gedeelte op de linkeroever. In de Altstadt vind je vooral winkels, cafés en restaurants. Dit deel van de stad wordt ook wel de langste bar van de wereld genoemd met meer dan 260 cafés en barretjes. Het shoppinghart van de stad wordt gevormd door de wereldberoemde Königsallee, kortweg Kö. Voor de wat kleinere beurs zijn het Kö-Center, warenhuis Kaufhaus en de Schadow Arcade een echte aanrader.

Vergeet de musea, kerken, kathedralen en prachtige uitzichten niet

Düsseldorf is rijk aan bezienswaardigheden. Van romantische steegjes tot futuristische architectuur. Voor een mooi uitzicht over de stad bezoekt u de 234 meter hoge Rheinturm met twee restaurants. Vergeet ook het Rathaus, het scheepvaartmuseum in de oude Schlossturm, de Lambertuskirche en de bijzondere Schneider - Wibbel Gasse niet. Om nog maar te zwijgen van de sfeervolle Rheinuferpromenade, de vele musea, parken, theaters en uitgaansgelegenheden. Dacht u bij Düsseldorf vooral aan kerstmarkten? Dan is het hoog tijd om het échte Düsseldorf te ontdekken!

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Accommodaties Düsseldorf

A&O Hostel Düsseldorf Hauptbahnhof

Het A&O Düsseldorf bevindt zich op maar 900 meter lopen van het centraal station en is gemakkelijk in een paar minuten met de tram te bereiken. De voornaamste winkelstraat, de “Kö”, bevindt zich op maar 200 meter afstand. De centrale ligging van het A&O zorgt ervoor dat het goed bereikbaar is met de auto, per trein of met de tram en het is uitstekend geschikt als uitgangspunt voor excursies naar de stad met uw groep.