Schoolreis München

U gaat met uw leerlingen op pad? En u bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar München? Dan bent u hier aan het juiste adres. Lees hier snel meer over jullie schoolreis naar München, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar München begint bij Diogenes Reizen!

De meeste Nederlanders kennen München vooral van de oktoberfesten, de bierhallen en biertuinen. Alsof ze in de schitterende hoofdstad van de deelstaat Beieren alleen maar aan het bier zitten… allesbehalve! München heeft namelijk ontzettend veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en shoppen. Een week is al gauw te kort om deze heerlijke wereldstad ten volle te beleven. Bekijk het Altes Rathaus, de Bürgersaal, de Frauenkirche, het Neues Rathaus, Schloss Nymphenburg en bewonder de de kunstschatten in de Residenz en het Haus der Kunst.

München biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder lichten we er een paar voor u uit. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar München.

Impressies

Excursies in München!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in München. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Sea Life München

Neem je groep tijdens jullie schoolreis mee naar de onderwaterwereld. Bij Sea Life kijkt iedereen hun ogen uit. De groep leert alles over de haaien, roggen, zeesterren, zeeschildpadden en nog veel meer dieren. Je kunt zelfs een kijkje nemen tijdens het voeren.

Concentratiekamp Dachau

Op 22 maart 1933, een paar weken na Hitler was gekozen tot rijkskanselier, werd een concentratiekamp opgericht voor politieke gevangenen. Dit kamp werd als model gebruikt voor later opgerichte concentratiekampen. Het kamp had twee sectoren: het concentratiekamp en het crematorium. Het kamp zelf bestond uit 32 barakken en de binnenplaats tussen de gevangenis en de centrale keuken werd gebruikt als executieplaats. Het kamp was omgeven door hekwerk met prikkeldraad, een gracht en een muur met zeven wachttorens.

Accommodaties in München!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Smart Stay Hostel Munich City

Gunstig gelegen hostel. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met eigen faciliteiten. Er is een metrostation op ca. 200 m. gelegen.

Meininger City Hostel München

Centraal gelegen, mooie accommodatie. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met eigen faciliteiten. Het hostel beschikt over o.a. een bar.

Gastgezinnen regio München

Verblijf in gastgezinnen is een uitstekende manier voor uw leerlingen om meer te leren over de Duitse taal en cultuur. De gastgezinnen bevinden zich in Erding, een plaats op ca. 40 km. vanaf München.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig hebben wij nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. Vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wil je graag op reis. Daarom kies je voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Willen jullie 's nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaal je het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens jullie schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Reizen met de trein is populair. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat je vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maak je efficiënt gebruik van jtijd tegen relatief lage kosten. Kortom: ideaal voor een schoolreis!