Leonardo Lyceum

Hoe een Belgische school een reisorganisatie in Nederland vangt?
Het Leonardo Lyceum in Antwerpen deed het via Google. De website van Diogenes overtuigde meteen, toch vroeg Viki Jacobs nog offertes op bij verschillende aanbieders, ook in België. Diogenes Reizen sprong er echter uit op elk gebied. “Ze dachten mee, waren heel flexibel en onze contactpersonen waren heel toffe Hollanders die de reis en het verblijf perfect regelden.”

“Het Leonardo Lyceum in Antwerpen is een zogenaamde middenschool, vergelijkbaar met het VMBO in Nederland”,vertelt stagebegeleidster Viki Jacobs. “Het zevende leerjaar, het specialisatiejaar, staat altijd in het teken van een buitenlandse reis. Dit jaar stapten we op 8 mei met 33 leerlingen en vier leerkrachten op het vliegtuig richting Firenze (Florence). Een bestemming die Diogenes voor ons uitkoos op basis van onze voorkeuren.”

Prachtig én betaalbaar reisvoorstel
“We hadden vooraf nogal wat wensen. Zo wilden we een reis met veel cultuur, lekker eten en het liefst ook zonnig weer. Qua budget hadden we echter niet zo heel veel te besteden. De afgelopen jaren gingen we altijd met de bus en dan naar een jeugdherberg. Op basis van ons budget kwam Diogenes echter met een prachtig voorstel. Een nachtvlucht naar Pisa en een super driesterren hotel in hartje Firenze. Dat was wel even wat anders dan wat we gewend waren. Maar duurder dan andere jaren? Nee dus.”

Programma wijzigen geen probleem
“Van luchthaven tot hotel en weer terug liep alles op rolletjes. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Pisa was het de bedoeling om met de bus naar Marina di Pisa te rijden, het strand van Pisa. We vlogen ’s nachts, dus leek het ons een goed idee om de eerste dag uit te waaien aan zee. Het weer was echter niet zo best en dus namen we contact op met Diogenes om te vragen of we het programma konden aanpassen. Dat was geen probleem. We zijn toen met de bus naar Lucca gegaan.”

Volgend jaar weer
“De mensen bij Diogenes Reizen zijn zo tof. Ook als je voor de 26e keer belt, blijven ze vriendelijk en behulpzaam. Dat was echt bijzonder. Natuurlijk is er best een drempel als je als Belgische school op reis gaat met een Nederlandse reisorganisatie. Maar vanaf het eerste contact verliep alles heel prettig. We waren vooral onder de indruk van de uitgebreide offerte op maat met daarin tal van mogelijkheden, bestemmingen en accommodaties. Maar ook het vriendelijke telefonische contact en de flexibele mogelijkheden om gespreid te betalen pasten heel goed bij ons. We hebben dan ook al vanuit Firenze een mailtje gestuurd om te bedanken voor de perfecte organisatie. Volgend jaar gaan we zeker weer op reis met diejen Hollanders!”