ROC Flevoland

De afdeling Bouwkunde van het ROC Flevoland in Almere-buiten bezoekt jaarlijks een Europese stad om de architectuurhistorische horizon van haar studenten te verbreden. Docent Henk Liberia vindt namelijk dat er in zijn vakgebied geen toekomst zit zonder kennis van de geschiedenis. Dit jaar ging hij voor de tweede keer met Diogenes Reizen op stap. Naar Rome deze keer en hij is vol lof. “Wat goed is mag niet onbenoemd blijven.”

Wat een leuke club
“Sinds 2008 organiseer ik de buitenlandse reizen voor de afdeling Bouwkunde van het ROC Flevoland”, vertelt docent Henk Liberia. “De eerste twee reizen gingen nog met een andere reisorganisatie, maar die bleek geen lid van WYSETC te zijn. Ook werkte die organisatie niet samen met een busmaatschappij die lid is van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven. Toen een collega mij daar op wees en ik het belang ervan ontdekte, ben ik direct op zoek gegaan naar een alternatief. Zo kwam ik in contact met Diogenes Reizen en de klik was er vanaf het eerste kennismakingsgesprek bij ons op school. Wat een leuke club mensen is dat.”

Altijd bereikbaar
“Bij Diogenes word je op je wenken bediend. De dienstverlening is perfect en de mensen met wie je contact hebt staan echt voor je klaar. Maar ze zijn ook gewoon heel goed, compleet en gedetailleerd. Niets wordt aan het toeval overgelaten en ze zijn altijd bereikbaar, zelfs tijdens de reis. Zo konden we door omstandigheden niet op tijd bij het Colosseum zijn. Vanuit Nederland zorgde Diogenes ervoor dat we op een ander tijdstip wel terecht konden. En als je je dan meldt bij de ingang, dan ligt er gewoon een envelop met entreebewijzen voor je klaar. Ik bedoel maar.”

Diogenes kent de weg
De heer Liberia vervolgt: “Ik heb een belangrijke stem in het programma van onze buitenlandreizen, maar ik leun graag op de kennis en ervaring van Diogenes. Ik wil bijvoorbeeld architectonisch interessante dingen bekijken zoals het Vaticaan, maar niet overal uren in de rij staan met zo’n groep. En ook merk ik dat studenten het leuk vinden om dingen te bekijken, maar dan wel graag met een goed verhaal erbij van een gids. Daar zorgt Diogenes Reizen allemaal voor. En als ik dan vraag om een restaurant met uitzicht op iets dat ook bouwkundig interessant is, zelfs dan weten ze raad. Ze kennen echt de weg en anticiperen heel goed op wat ik al weet en wat ik graag wil.”

Zorgeloos en gesmeerd
“Zo’n studietrip naar Berlijn of Rome is voor onze studenten toch een beetje de kers op de bekende Van der Valk appelmoes. Je wilt ze enerzijds iets meegeven waar ze de rest van hun leven wat aan hebben, maar tegelijkertijd moet het ook gewoon een leuke reis zijn. Ook voor ons als begeleidende staf trouwens. Hoe minder zorgen je dan aan je hoofd hebt, hoe leuker zo’n week wordt. Ook daar zorgt Diogenes dus voor: dat de hele groep inclusief docenten een zorgeloze reis beleven die gesmeerd verloopt.”

Huistouroperator
“Ik noem mezelf ondertussen weleens gekscherend ‘de beroepstoerist’, want ik vind het zo ontzettend leuk om die reizen te organiseren. Ik word daar heel blij van en dat komt zeker ook door het enthousiasme van mijn contactpersonen bij Diogenes. Ze bouwen mee aan de sfeer van onze werkweken en dat vind ik echt een pre. Het is niet voor niets dat ik Diogenes nu ook bij andere afdelingen binnen het ROC aan het promoten ben. Wat mij betreft worden ze de huistouroperator van onze school. Het klinkt misschien gek, maar ik geniet nog elke dag van onze studietrip naar Rome.”