Groepsreis Gent

U wilt met uw collega’s of verenigingsleden op pad? En bent op zoek naar een personeelsreis, bedrijfsuitje of groepsreis op maat naar Gent? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke groepsreis naar Gent begint bij Diogenes Reizen!

Een reis door de tijd
Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Een boeiende en historische stad met tal van bezienswaardigheden en gezellige grachten. Gent is Belgisch, dat merkt u aan de gemoedelijkheid. Maar tegelijkertijd is Gent ook rebels. De dappere Gentse volksheld Jacob van Artevelde is daar de verpersoonlijking van en zijn standbeeld op de markt staat symbool voor het gevecht dat Gent voerde tegen de onderdrukking van de vorstenmacht.

Musea en shoppen
Die vrijgevochten relaxte sfeer proeft u nog steeds als u door het centrum van deze bruisende studentenstad loopt. Het historische centrum wordt beheerst door een imposante torenrij, die te bewonderen is vanaf de Sint-Michielsbrug. In de diverse musea vindt u niet alleen werken van oude meesters, maar ook bijzondere hedendaagse kunstwerken Daarnaast leent Gent zich prima voor een dagje shoppen. Het centrum is volledig verkeersvrij waardoor u ongestoord kunt rondslenteren.

Gentse lekkernijen
U vindt er kleine speciaalzaken, zoals het Kloskanthuis aan de Korenlei, de Temmerman aan de Korte Dagsteeg en de Tierenteijn aan de Groenmarkt met typische lokale lekkernijen. Daarnaast vindt u op bijna elke straathoek wel een sfeervol cafeetje met een rijke keus aan Belgische bieren of een smaakvol bonbonwinkeltje. In Gent vindt u uiteraard ook de leukste restaurantjes. Eten en drinken is in Gent een waar feest!

Impressies

Excursies in Gent!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Kroegentocht Gent

Als een café in Gent al meer dan 250 soorten bier op de kaart heeft, wat moet u zich dan voorstellen bij een kroegentocht? Uw groep wordt verwelkomt door de Gentse Belleman. Hij begeleidt uw groep op een ludieke wijze door de verlichte binnenstad langs de belangrijkste historische monumenten. Tijdens de kroegentocht proeft u een aantal van Belgische bieren (Gentse Tripel of Keizer Karel) in typische cafeetjes.

Stadswandeling door historisch Gent

Dit is de ideale eerste kennismaking  tijdens uw bedrijsuitje met Gent. U wandelt langs pleinen en oude straten, geniet van de diverse bouwstijlen en van de unieke middeleeuwse haven. Ook de Sint Baafskathedraal zal centraal staan. In de kathedraal bevindt zich het 15de eeuwse meesterwerk van de westerse schilderkunst, De Aanbidding van het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck.

Sneukelen met stijl

De sneukelformule is een absolute aanrader voor uw bedrijfsuitje naar Gent! Tijdens de sneukeltocht flaneert uw groep in stijl langs vier typische winkeltjes die uw groep telkens zal verrassen met hun huisspecialiteiten. Op het programma staan een charcuterie, een pralines- kaas- en snoepwinkel.  En onderweg, terwijl iedereen snoept en proeft, schotelen de gidsen de groep de leukste verhalen voor over de stad, over eetgewoonten en Belgische specialiteiten.

De Erfenis Gent

Ooit gedroomd van het krijgen van een grote Erfenis? Dit spel is uw kans. Een welvarend familielid is overleden en laat een erfenis na. Nou is er een probleem, de notaris wil de erfenis niet verdelen onder meerdere familieleden, maar nalaten aan één persoon. Bij vertrek van het spel krijgt ieder deelnemend lid 1 miljoen euro, wie het meeste geld kan uitgeven in 2 uur wint en krijgt de gehele erfenis. Een smartphone app leidt u gedurende het spel de weg. U leert de stad Gent tijdens uw personeelsreis of jubileumreis door middel van deze excursie op een interactieve manier kennen.

Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK)

De collectie van het SMAK bestaat vooral uit Europese moderne kunst van na 1950 tot en met de hedendaagse kunst van nu. Het museum heeft topstukken uit kunststromingen als Cobra, Pop Art, Minimal Art, Conceptuele kunst en Arte Povera.

Accommodaties in Gent!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

2* Hotel Ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

Dit hotel is zeer centraal gelegen tegenover de St. Baafs Kathedraal in het centrum van Gent. Historische monumenten, diverse musea en het kasteel bevinden zich vlakbij het hotel. Het hotel beschikt over tweepersoonskamers met moderne faciliteiten. Het hotel beschikt ook over een bar.

4* Hotel NH Gent Belfort

Gelegen aan de voet van het Belfort in het historisch centrum van Gent. Overige bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel. Alle kamers van het NH Gent Belfort zijn voorzien van houten vloeren en beschikken over design meubelen en volledig ingerichte badkamer. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. terras, bar, restaurant, sauna, fitness, bagage opslag.

4* Ghent Marriott Hotel

Het elegante Ghent Marriott Hotel combineert historische charme met een modern design. Dit hotel heeft uitzicht op de beroemde Korenlei aan de oever van rivier de Lys en biedt een bijzondere lobby, een fitnesscentrum en gratis WiFi. De kamers van het Ghent Marriot Hotel zijn voorzien van alle gemakken. De Poppi Bar & Lounge serveert overdag klassieke gerechten en cocktails in de avonduren. In Restaurant Korenhuis kunt u genieten van Belgische gerechten.

4* Holiday Inn Gent Expo

Dit imposante hotel ligt buiten het centrum van Gent. De kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken. Binnen het atrium, onder een indrukwekkend glazen dak en te midden van een omgeving met bloemen, planten en glijdende glazen liften, vindt u een stijlvol restaurant en een gezellige lounge bar. Tramhalte op ca. 100 m. afstand. Met de tram bent u binnen 10 min. in het centrum van Gent.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per trein

Per trein

Treinreizen worden voor personeelsreizen en jubileumreizen steeds populairder en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw groepsreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Voorbeeldprogramma

3-daagse groepsreis naar Gent

Dag 1 - Een eerste indruk
Ochtend: Eind van de ochtend aankomst in Gent en het begin van uw bedrijfsuitje.
Middag: Bij het hotel staat een deskundige gids klaar en deze neemt u mee Gent in: geniet samen met uw groepsgenoten van de culinaire wandeling ‘sneukelen met stijl’.
Avond: Gezamenlijk diner in een voormalig klooster.

Dag 2 - Ontdekken en lachen
Ochtend: Ontbijt in het hotel.
Aansluitend start tijdens uw personeelsreis of jubileumreis met een unieke & ludieke stads verkenning van Gent: De Erfenis. Uw groep leert d.m.v. dit spel de stad Gent op een interactieve en gezellige manier kennen. En natuurlijk is er een koffiepauze!
Middag: Na de lunch is deze middag ter vrije besteding.
Avond: In de avond geniet u van een diner in een gerestaureerd pakhuis uit de 19e eeuw.

Dag 3 - Schuitje varen
Ochtend : Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt is er een keuze programma. Gaat u varen over de Leie of gaat u de uitdaging het Belfort te beklimmen óf bezoekt u liever de Middeleeuwse burcht het Gravensteen. Aan u vanochtend de keuze.
Middag: afscheidslunch in het hartje van Gent.
Helaas is het na de lunch tijd om afscheid te nemen van Gent en komt er een einde aan uw groepsreis.