Groepsreis Luik

“Vurige Stede” aan de Maas

Luik: een gezellige historische studentenstad in de Belgische Ardennen met de rivier de Maas die er dwars doorheen stroomt.  De stad is één van de grootste steden van de Ardennen en ook één van de populairste.  Haar bijnaam “vurige stede” heeft ze te danken aan het feit dat het vroeger een industriestad en hèt centrum van de mijnbouw en staalindustrie was. Vandaag de dag is ze op een andere manier vurig, ze bruist en biedt haar bezoekers veel te zien, te doen en te beleven. Daarnaast is het ook nog eens een zeer groene stad en kunt u er heerlijk tot rust komen in de diverse stadsparken. Kortom: in Luik vindt u dan ook alles wat u zoekt voor een geslaagde groepsreis.

Wat u zeker moet doen is een wandeling maken naar de Citadel van Luik en de beroemde trappen, maar liefst 374 treden, van de Montagne de Bueren beklimmen. Tijdens deze wandeling komt u langs de mooiste punt, van gezellige straatjes en steegjes tot de prachtige uitkijkpunten. Als u eenmaal boven bent, dan kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de stad en de Maas. Gaat u in het eerste weekend van oktober naar Luik dan zijn de trappen op zaterdag verlicht met wel 3000 kaarsen.

Na deze wandeling en beklimming heeft u zeker wel iets verdiend en adviseren wij u om een bezoek te brengen aan Brasserie C en Brouwerij Curtius. Geniet daar van het typische Luikse gehaktballetje of neem een verfrissend speciaal biertje. Ze hebben hier zelfs een bier met de smaak van de zoete Luikse wafel! Nog zo’n typisch streekproduct van Luik die u geproefd dient te hebben.

Wilt u met uw collega’s, vrienden of leden naar het buitenland, maar niet te ver weg? Dan is Luik de ideale bestemming voor uw bedrijfs- of groepsreis!

A bientôt dans Liege!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.