Groepsreis Mechelen

Mechelen: een verrassende stad aan de Dijle

Vergeleken met de twee naastgelegen publiekstrekkers Brussel en Antwerpen, heeft Mechelen  wat minder bekendheid bij het grote publiek. Toch is het zeker de moeite waard om de Vlaamse gezelligheid hier op kleinschalige en knusse manier te beleven. Mechelen heeft een historisch hart met genoeg bezienswaardigheden. Op de haverwerf staan drie kleurrijke en karakteristieke huizen, gebouwd in de 16e en 17e eeuw,  naast elkaar te pronken; de Sint-Jozef, De Duiveltjes en het Paradijske. De stad beschikt over meer dan 300 beschermde monumenten, waarvan er drie op de Werelderfgoedlijst staan: het Groot Begijnhof, Het Belfort en de Sint-Romboutstoren. 

Ontdek de huizen en het onregelmatige stratenpatroon in het Groot Begijnhof die samen een klein stadje vormden in de stad en waar vroeger zo'n 1500 Begijnen woonden. Het Belfort maakt deel uit van het stadhuis, gelegen op de Grote markt en wordt gezien als hét middelpunt van Mechelen.

Een belangrijk kenmerk van Mechelen is de Sint-Romboutskerk. De Sint-Romboutstoren bepaalt met zijn 97 meter de Mechelse skyline. Wat dacht u ervan om deze toren te beklimmen en daarna te genieten van een lekker drankje of hapje in één van de vele gezellige horecagelegenheden die de stad te bieden heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van de wereldkeuken of Spaanse tapas, maar uiteraard ook van de klassieke Belgisch-Franse keuken. De Vismarkt is een levendig plein aan de Dijle met talrijke terrasjes. Bent u een bierliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan één van de brouwerijen, waar u een rondleiding en een proeverij krijgt van twee soorten bier.

Eén ding is zeker: op gebied van ontspanning, cultuur, historie en culinair genieten zult u zich in Mechelen zeker niet vervelen! Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

 

 

 

 

 

 

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.