Groepsreis Kopenhagen

De designhoofdstad van Europa

Kopenhagen heeft wel wat weg van Amsterdam. Dat klinkt vreemd, maar als u door de binnenstad wandelt, vallen meteen de kriskras geparkeerde fietsen, gezellige terrasjes en vele grachtjes op. Maar de Deense hoofdstad, gelegen aan de oostkust van het Deense eiland Zealand, heeft veel meer te bieden. Benieuwd waarom Kopenhagen ook wel de designhoofdstad van Europa wordt genoemd? U merkt het direct als u tijdens uw groepsreis de vele exposities bezoekt die de stad rijk is.

Nyhavn, Tivoli en Christiana

De toeristische trekpleister van de stad is de Nyhavn, een haventje met kleurige huizen. In één van de huizen heeft de beroemde Deense dichter en schrijver Hans Christian Andersen gewoond, onder meer bekend van het sprookje De Kleine Zeemeermin. Haar beeldje in de Nyhavn trekt dagelijks hele hordes toeristen. Ook echte aanraders zijn het wereldberoemde attractiepark Tivoli, het Dansk Design Centre met meubels uit de sixties en seventies en het hippiedorp Christiana. Kopenhagen verkent u bij voorkeur met de fiets. De afstanden zijn gericht en de binnenstad is verkeersvrij wat het fietsen nog een stuk aangenamer maakt.

Winkelen, eten en uitgaan

De leukste winkels vindt u aan de Strøget, de langste, verkeersvrije winkelstraat van Europa. In deze wijk kunt u ook goed terecht voor een heerlijke koffie, Deense snack of een voedzame Deense lunch met het lekkere donkere smörrebröd. Voor een heerlijk diner kunt u terecht bij de vele restaurants die deze stad rijk is, van eetcafé tot sterrenrestaurant. In elke wijk vindt u voor ieder wat wils! Stappen kan langs de kades van de Nyhavn en Christianshavn, waar het bruist van de gezelligheid in de gezellige bars!

 

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.