Groepsreis Hamburg

Hamburg, elegant, hip en ontzettend gezellig
Hamburg is Duitslands tweede stad en heeft heel veel te bieden. Haar mondaine Altstad met tal van chique winkels, gezellige grachten, een compact centrum en, niet te vergeten, de Alster. Een prachtig meer in het centrum van de stad. Dat zult u niet gauw vinden in een andere wereldstad. Hamburg staat ook wel bekend om de hoeveelheid  bruggen. De stad ligt aan de Elbe en kent maar liefst 2300 bruggen.

Bijzondere gebouwen, kerken en kathedralen

Tijdens een bezoek aan Hamburg is een bezoek aan de St. Nikolai. Een prachtige kerk die ooit 147 meter hoog was. In de Tweede Wereldoorlog is deze kerk grotendeels verwoest, dus ooit was de kerk het hoogste gebouw in de wereld, maar nu is dat de Burj Khalifa in Dubai. Breng ook zeker een bezoek aan het Rathaus, waar het Hamburger parlement is gevestigd. Er zijn daar wisselende tentoonstellingen en op de binnenplaats tref je een prachtige fontein. Zo zijn er nog vele andere bijzonder gebouwen, kerken en kathedralen om te bezoeken, zoals Michaeliskriche, Elbphilharmonie ofo Rota Flora.

Speicherstadt

Nu je er toch bent, breng zeker een bezoek aan Speicherstadt, een uit rode baksteen opgetrokken pakhuizenwijk aan de noordoever van de Elbe. Misschien herkent u het direct. Het vormde het decor van tal van bioscoopfilms en staats zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Een culinair tintje

Als u na een doorwaakte zaterdagnacht nog even wil doorgaan of als u zin heeft om op zondagochtend vroeg op te staan, dan gaat u natuurlijk naar de Fischmarkt in St. Pauli. ’s Zomers is het hier al vanaf 05.00 uur een drukte van belang. Vind de weg tussen marktlui, koopjesjagers, kunstenaars en toeristen en sla uw slag. Op culinair gebied heeft Hamburg veel te bieden. Verspreid over de hele stad zijn er restaurants die koken tot een ware kunst hebben verheven. Waar ook verschillende restaurantjes zijn, maar ook goed van het uitgaansleven te genieten is, is de welbekende Reeperbahn. Dat allemaal op nog geen 500 km. van Utrecht.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.