Groepsreis Keulen

U wilt met uw collega’s of verenigingsleden op pad? En bent op zoek naar een personeelsreis, bedrijfsuitje of groepsreis op maat naar Keulen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke groepsreis naar Keulen begint bij Diogenes Reizen!

Gezellige Domstad aan de Rijn
Keulen: het dondert er net zo vaak als in Nederland. Of net zo weinig. Maar u bezoekt deze sfeervolle metropool aan de Rijn natuurlijk niet voor het weer. Keulen is namelijk de perfecte stad voor een weekendje winkelen en cultuur snuiven. Moderne winkels, een keur aan Romaanse kerken, kunst en design en natuurlijk: de beroemde Keulse dom, die letterlijk en figuurlijk het gezicht van deze imposante en gezellige stad aan de Rijn vormt.

Beklim de Dom
Maar laat u niet alleen imponeren door dit prachtige bouwwerk, beklim hem! Want het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Daal daarna de 509 treden van de trap af en meng u onder het publiek in de sfeervolle Altstadt, de gezellige, oude stadskern die in de warme maanden van het jaar nog het meest op één groot terras lijkt. Neem de tijd om tijdens uw groepsreis een terrasje te pikken en geniet van het echte Kölsch bier!

Keulse musea
Op het plein waar De Dom staat, vindt u ook andere topattracties zoals het Ludwig Museum. Hier kunt u onder meer de grootste collectie pop-art buiten de VS bekijken, met onder meer werk van Andy Warhol. Ook een toeristische trekpleister is het Romeins-Germaans Museum, gebouwd op de resten van een Romeinse stadsvilla uit de derde eeuw na Christus. Wie de oorsprong van Keulen wil leren kennen, moet hier zeker geweest zijn. Toe aan een paar dagen winkelen, wandelen, cultuur en lekker eten? Dan is Keulen een absolute aanrader.

Impressies

Excursies in Keulen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bezoek aan Sünner Keller & Biergarten

Het typisch Keulse bier: 'Sünner Kölsch" wordt in een authentieke brouwerij gebrouwen. Neem tijdens uw bedrijfsuitje in Keulen een kijkje in de oudste, producerende brouwerij van Keulen. De brouwerij heeft ook een restaurant in de onderliggende gewelven kelders. Hier wordt natuurlijk het eigen gebrouwde bier getapt!

Avondrondvaart met diner

Tijdens een drie uur durende avondrondvaart geniet u tijdens uw bedrijfsuitje van een heerlijk dinerbuffet incl. onbeperkt wijn, bier en frisdrank, muziek verzorgd door een dj en natuurlijk het prachtige Keulen. De avondrondvaart is alleen mogelijk op zaterdagen vanaf half april tm oktober. Het is ook mogelijk een boot volledig af te huren voor uw groep.

Stadswandeling Keulen

Leer tijdens uw personeelsreis of jubileumreis het oude centrum van Keulen kennen via deze wandeling . Onder leiding van een deskundige gids komt u o.a. langs de Keulse Kathedraal, de oude markt en het raadhuis. 

City Game

Tijdens deze interactieve 'city game' ontdekt uw groep Keulen. Een paar mensen uit de groep hebben een schat uit de Keulse kathedraal 'gestolen'. De politie zet diverse speciale teams aan het werk (het andere gedeelte van de groep). Tijdens het onderzoek gaan de teams diverse uitdagingen aan en leert men op ludieke wijze meer over de geheimen en eigenschappen van Keulen.

Accommodaties in Keulen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Art'otel Keulen

Dit moderne hotel ligt in het zuidelijke deel van de Altstad. Dichtstbijzijnde U-bahn halte ligt op ca. 15 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en een terras. De kamers zijn voorzien van o.a. koffie- en theezetfaciliteiten, televisie, kluisje en minibar.

5* Hotel Marriott Cologne

Dit vijfsterrenhotel ligt in de Altstadt van Keulen vlakbij het treinstation. De Dom ligt op ca. 10 minuten wandelen. Het hotel beschikt o.a. over een fitnessruimte, een sauna, een brasserie en een bar. 

2* Ibis Hotel Köln Centrum

Het Ibis hotel ligt in het zuiden van de stad, op ca. 1,5 km van het Millowitsch Theater en op ca. 4 km van het Beursgebouw Köln Deutz. In het hotel is een cocktailbar aanwezig. Dichtstbijzijnde U-bahn halte op ca. 250 m. van het hotel.

Voorbeeldprogramma

3-daagse groepsreis naar Keulen

Dag 1 - Een eerste impressie
Middag: Aankomst in Keulen.
Aansluitend: Ontdek tijdens uw bedrijfsuitje de stad gelijk goed en wandel mee met de stadswandeling door Keulen.
Avond: Gezamenlijk diner nabij uw accommodatie.

Dag 2 - City game met een onvergetelijke afsluiting
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in uw accommodatie.
Na het ontbijt: Deze ochtend is er tijdens uw personeelsreis tijd voor een interactieve city game.
Middag: Ter vrije besteding.
Avond: Stap met z'n allen de boot op en geniet van een avondrondvaart met diner.

Dag 3 - Een fietstocht en Keuls bier, twee ingrediënten voor een leuk afscheid!
Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Het is tijd om Keulen op een typisch Hollandse manier te ontdekken: per fiets.
Middag: Gezamenlijke lunch.
Aansluitend: Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan Sünner Keller & Biergarten.
Avond: De reis zit er helaas alweer op! U neemt afscheid van deze prachtige stad.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw groepsreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden voor personeelsreizen en jubileumreizen steeds populairder en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.