Groepsreis Trier

U wilt met uw collega’s of verenigingsleden op pad? En bent op zoek naar een personeelsreis, bedrijfsuitje of groepsreis op maat naar Trier? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Welkom in de oudste stad van Duitsland

Trier spreekt tot de verbeelding. Het is niet alleen de oudste stad van Duitsland, met een schat aan Romeinse bezienswaardigheden en prachtige vakwerkgevels, maar ook de grootste stad van de Moezelvallei. Liefhebbers van een goed glas Moezel of Rieslingwijn zullen zich direct thuis voelen in deze gezellige en fraaie stad die het ontdekken meer dan waard is.

Trier; Romeinse geschiedenis

Met een stadswandeling leert u Trier het best kennen. Elke straathoek vertelt zijn eigen verhaal en achter iedere gevel huist een geschiedenis die soms wel terug gaat tot vlak voor onze jaartelling. Niet voor niets zijn vele bezienswaardigheden dan ook opgenomen in de lijst van het wereldcultuurerfgoed van de UNSESCO. De Porta Nigra uit de tweede eeuw is het onbetwiste hoogtepunt uit de Romeinse geschiedenis van de stad. Maar ook de Kaiserthermen en het amfitheater zijn goed bewaard gebleven. Net als monumenten uit latere tijden zoals de Sint-Petersdom, de Basilica en de Hauptmarkt met zijn aparte Trierer vakwerkgevels. Uiteraard mag een boottocht over de Moezel ook niet ontbreken in jullie programma. De rondvaart begint en eindigt in Trier. Geniet onder genot van een hapje en drankje van het prachtige uitzicht op het romantische landschap. Wilt u liever iets actiever zijn en de stad en haar omgeving per fiets of per kano ontdekken? Geen probleem, het kan allemaal in Trier!

Trier en wijn

Trier is een stad voor witte wijnliefhebbers. De heerlijkste Rieslingwijnen zien het levenslicht op de leisteenhellingen langs de rivier de Moezel. U mag de stad zeker niet verlaten voordat u een wandeling over het ‘wijnleerpad’  hebt gemaakt en de wijnen uit de wijnkelders van Weingut von Nell hebt geproefd!

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.