Groepsreis Marseille

Marseille, ontdek deze prachtige stad aan de Côte d’Azur

De perfecte groepsreis met uw vereniging, vrienden of bedrijfsreis met uw collega’s kunt u zeker hebben naar Marseille. De stad die geschikt is als stedentrip, maar ook om even heerlijk aan het strand te liggen. Marseille is de twee na grootste stad van Frankrijk en bruist van cultuur en historie en er zijn fantastische zandstranden te vinden.

Historie aan het water

Le Vieux Port is wel de trekpleister van het prachtige Marseille. In deze jachthaven kan u door de oude haven struinen met een prachtig uitzicht op het water en de twee forten die hier in 1660 zijn gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers. Geniet van het uitzicht, de jachten en bootjes, de heerlijke terrasjes en restaurantjes.

Voor de kust van Marseille is op een klein eiland nog een bijzonder fort gelegen, Château d’If. Een adembenemend fort gebouwd in 1530. Het diende als verdedigingsfort en gevangenis, maar tegenwoordig is het fort opengesteld voor bezoekers. Een unieke ervaring aangezien u er per boot naar toe gaat.

Het MuCEM is een bijzondere bezienswaardigheid. Het museum zelf heeft een moderne architectuur, maar binnen vindt u verschillende collecties en historische voorwerpen. Vanaf het museumgebouw kunt u zelfs per brug naar het Saint-Jean Fort, een must see omdat die lange tijd gesloten was.

Verken de stad

De kust is uiteraard erg indrukwekkend, maar vergeet het centrum van de stad niet. Hier kunt u onder samen met uw groep een bezoek brengen aan de Notre-Dame de la Garde, het Palais Longchamp en Cathédrale de la Major.

In het stadscentrum vindt u ook erg leuke wijken, zoals Cours Julien. De wijk Cours Julien staat bekend om de extreme graffiti. In deze wijk treft u een lang trap die volledig is versierd met graffiti, een heel bijzonder beeld. De wijk Le Panier staat bekend om de kleine schattige straatjes met winkeltjes en historische panden. Echte en absolute aanrader. Vergeet uiteraard niet dat u in beide wijken heerlijk kunt winkelen, eten of op een terrasje kunt zitten!

Klinkt dit niet als een fantastische groepsreis? Dat dachten wij ook! Neem snel contact met ons op!

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.