Groepsreis Straatsburg

Genieten in de hoofdstad van Europa.

Straatsburg klinkt Duits, maar is gelegen in Frankrijk. Het is de hoofdstad van Europa, maar ook van de bekende wijnregio de Elzas. De sfeervolle stad is nog niet zo bekend als reisbestemming en dat is eigenlijk heel vreemd. De perfecte reden dus om tijdens een bedrijfsreis met uw collega’s of tijdens een groepsreis met uw vrienden deze stad te gaan verkennen. Straatsburg kent tal van bijzondere bezienswaardigheden. Maak maar eens een wandeling door de Middeleeuwse oude stad met zijn wereldberoemde kathedraal en probeer Elzasser ‘tarte flambe’ met een krachtige wijn. Zonder twijfel is dit één van de mooiste steden ter wereld!

De Notre Dame van …

Straatsburg kent zowel een rijke Duitse als Franse geschiedenis. Dat zie je terug aan de gemengde architectuur van veel gebouwen. Centraal middelpunt van de stad is de Notre Dame de Strasbourg, waarvan vele zeggen dat ze mooier is dan de Notre Dame in Parijs. In La Petit France, het oude middeleeuwse stadscentrum, staan veel oude vakwerkhuizen en omdat het volledige stadscentrum is omgeven met water zijn er veel bruggen het stadscentrum een sfeervol karakter geven.

De bijzondere binnenstad

De binnenstad van Straatsburg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. De huizen, kerken, bruggen en pleinen ademen allemaal een geweldige sfeer. Geniet van Château des Rohands, het voormalige aartsbisschoppelijke paleis, de Ponts Couverts, de overdekte bruggen en de Barrage Vauban, de gerestaureerde 14e-eeuwse stadsmuur. Daarna gaat u naar het mooiste marktplein van Europa: de Münsterplatz, met zijn schilderachtige vakwerkhuizen, waar tegenwoordig veel restaurants, bars en leuke winkels gevestigd zijn die jullie reis naar Straatsburg helemaal compleet maakt!

 

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.