Groepsreis Toulouse

Toulouse, ontdek de Roze Stad van Frankrijk

Ga samen met uw collega’s er tijdens een bedrijfsreis op uit en ontdek deze prachtige stad. Gewoon heerlijk een paar dagen genieten met uw vrienden of vereniging kan ook zeker in Toulouse. De stad Toulouse is bekend om de lucht- en ruimtevaart, maar ook als studentenstad. Het is na Parijs de studentenstad van Frankrijk, want 20 procent van Toulouse is student. Breng dan ook zeker een bezoek aan de oudste universiteit van Frankrijk, de Universiteit van Toulouse. Deze universiteit is opgericht in 1229.

De roze bakstenen

De stad Toulouse is bij menig mens bekend om de rood-roze baksteen en dat valt ook zeker op. Een groot gedeelte van de stad is gemaakt van de rood-roze baksteen en daarom heeft de stad de bijnaam La Villa Rose, ofwel de Roze Stad. Het lijkt daardoor ook een beetje op een Spaanse stad. Dit heeft te maken met de Spaanse Burgeroorlog, waardoor enorme aantallen Spanjaarden zich gevestigd hebben in Toulouse. Nu is het een prachtige Franse stad met een Spaans tintje.

Verken de stad

Ter vergelijking met andere Franse steden is Toulouse een echte fietsstad. Stap dan ook zeker samen de fiets en verken de grote pleinen zoals Place Wilson, bezichtig het prachtige standbeeld op dit plein, maar sla ook zeker de kerken en kathedralen niet over. Basilique Saint-Sernin de Toulouse, Le Couvent des Jacobins en de Kathedraal van Toulouse zijn echte must see tijdens een reis naar Toulouse. Daar houdt het zeker niet bij op. Breng een bezoek aan het grootste plein van Toulouse, het Place du Capitole, en de Pont Neuf, de oudste brug van de stad. In Toulouse zijn oneindig veel mogelijkheden en sluit uiteraard de dag af op het terras of in een café en probeer de lokale gerechten zoals eend- en gansgerechten.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.