Groepsreis Athene

Athene, Eeuwenoud, bruisend jong

Cultuur en geschiedenis gaan hand in hand in bruisend Athene. Een stad, vol met overblijfselen uit de Griekse oudheid. Athene heeft een schat aan historie en talloze bezienswaardigheden. Het bekendste symbool van Athene is de Acropolis dat bestaat uit verschillende tempelcomplexen. De bekendste staat bovenop de heuvel: het Parthenon. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad. Een bezoek is onmisbaar tijdens uw groepsreis naar Athene. Maar ook het Acropolis museum is prachtig met al haar eeuwenoude overblijfselen.

Vlakbij de Acropolis bevindt zich één van de meest sfeervolle gedeeltes van Athene, de wijken Plaka en Monesteraki. Hier vindt u het oude en vooral gezellige Athene, vol met mooie winkeltjes, smalle en snel stijgende autovrije straatjes, de echte Griekse taverna's en talloze kledingzaken en juweliers. Tevens de wijk Anafiotika, met de witte huisjes en gekleurde deuren, is zeker een bezoek waard. Volgens de legende is deze wijk in één nacht gebouwd. Wanneer jullie door deze wijk wandelen, lijkt het net alsof je op een Grieks eiland bent. Een goede manier om een indruk te krijgen van het dagelijkse leven in Athene is een bezoekje aan de markt bij het Monastiraki-plein in het centrum van de stad. Iedere dag, behalve zondag, is het in de (bazaar)wijk een drukte van belang. Breng ook zeker een bezoek aan het Syntagma plein, waar het paleis is gelegen, en het Olympisch Stadion waar in 2004 de Olympische Spelen werden gehouden. Voor deze Olympische spelen zijn enkele nieuwe stadia gebouwd, maar het oude stadion is er ook  nog gelegen en dateert uit 329 voor Christus.

Ook het nachtleven van Athene heeft veel te bieden. Eten doet u in de wijk Vlachika, dé plek bij uitstek om de echte Griekse keuken te proeven. Maar jullie kunnen ook een leuke food tour gaan doen. Wat dacht u van een 'ride & bite tour'? Op de fiets verkent u Athene en stopt u op de leukste plekken om kennis te maken met de Griekse keuken!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.